ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα sushi restaurants του Λονδίνου

Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα sushi restaurants του Λονδίνου

Το Λονδίνο είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους λάτρεις του φαγητού. Αυτό οφείλεται στην πολυπολιτισμικότητα αυτής της πόλης, καθώς άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει από την αρχή, φέρνοντας στοιχεία της κουλτούρας τους, αλλά και της παραδοσιακής τους κουζίνας. 

Ανάμεσα σε μοναδικά ινδικά και κινέζικα εστιατόρια, θα βρείτε και τα καλύτερα γιαπωνέζικα sushi restaurants.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια μικρή επιλογή εκείνων των εστιατορίων με sushi, που μπορείτε να απολαύσετε στο επόμενό σας ταξίδι στο Λονδίνο.

Engawa

2

Καλά κρυμμένο πίσω από την περιοχή Piccadilly Circus, το Engawa φημίζεται για το εξαιρετικό Kobe beef που προσφέρει. Παρόλα αυτά, είναι κάπως «άδικο» να κλέβει την παράσταση αυτό το πιάτο, διότι και τα sushi του αξίζουν εξίσου μεγάλο έπαινο. Δοκιμάστε το bento, μια συλλογή από μικρά μπολ και διαφορετικές δημιουργίες, συνοδευόμενο από το omakase sake που προτείνει ο sommelier τους.

Uchi

3

Ακόμη ένα κρυμμένο εστιατόριο, σε μια οδό στην Clapton, το Uchi παρουσιάζεται πίσω από τις παραδοσιακές γιαπωνέζικες κουρτίνες. Καθίστε σε κάποιο από τα σκαμπό και μελετήστε τον πολύ προσεγμένο κατάλογο με τα κλασικά sushi και τα μοναδικά του sashimi. Σε ένα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον, θα ταξιδέψετε στην Ιαπωνία μέσα από τις βασικές σας αισθήσεις.

Umu

4

Η εκπαίδευση του chef Yoshinori ξεκίνησε στο πολυβραβευμένο τρίστερο Michelin εστιατόριο στην Ιαπωνία, Kitcho, για εννέα χρόνια. Μέχρι το 2010 δηλαδή, που μετακόμισε στο Mayfair του Λονδίνου, όπου δημιουργεί στο Umu. Σε αυτό το εστιατόριο, όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά έρχονται από το Cornwall, όπου ο ίδιος ο Yoshinori έχει παρουσιάσει στους τοπικούς ψαράδες τις παραδοσιακές γιαπωνέζικες μεθόδους Ike Jime, ενώ τα λαχανικά και τα βότανα έρχονται από μια οργανική φάρμα στο Sussex.

The Araki

5

Το εστιατόριο που έχει «σαρώσει» τα Michelin, έχοντας κατακτήσει ήδη τρία, είναι μια από τις απαραίτητες στάσεις που πρέπει να κάνετε στο Λονδίνο. Ο Mitsuhiro Araki μετά το sushi bar που είχε δημιουργήσει στο Tokyo, ταξίδεψε στο Mayfair του Λονδίνου και παρουσιάζει τον κατάλογό του με τις δημιουργίες της παραδοσιακής μεθόδου Edomae sushi.

Roka

6

Το δημοφιλές εστιατόριο Roka, έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής, από την Πριγκίπισσα Beatrice μέχρι την Amal Clooney και ενώ υπάρχει σε διάφορα σημεία του Λονδίνου πλέον, το καλύτερο είναι το αρχικό, στην Fitzrovia. Τολμήστε να πάρετε το δοκιμαστικό μενού μαζί με μερικά sushi rolls και δεν θα μετανιώσετε λεπτό για αυτή σας την επιλογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ