Κυρίαρχη τάση τα «mini trips» του Σαββατοκύριακου το 2019 – Οι ιδανικοί προορισμοί

Τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου διευκολύνει η αυξανόμενη διείσδυση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας «BookingSuite».

Η γρήγορη αναζήτηση οικονομικών προορισμών με το πάτημα της οθόνης του smartphone φαίνεται να έχει αυξήσει τις κρατήσεις καταλυμάτων για ταξίδια διάρκειας λίγων ημερών, γνωστά και ως «mini trips». Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προβλέπουν, μάλιστα, ότι αυτή η τάση θα κυριαρχήσει ολόκληρη την τρέχουσα χρονιά, με το 53% των χρηστών που συμμετείχαν στη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση να δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει περισσότερες αποδράσεις της τελευταίας στιγμής εντός του 2019.

«Σύμμαχος» των αποδράσεων τα smartphone

Η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών αναζήτησης της χαμηλότερης τιμής εισιτηρίων, αλλά των εργαλείων που εντοπίζουν τις πιο συμφέρουσες προσφορές στις διαδικτυακές κρατήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων είναι δύο από τους από τους κυριότερους λόγους που πολλαπλασιάζουν τα «mini trips». Πολλές υπηρεσίες, μάλιστα, προσφέρουν εξατομικευμένες ενημερώσεις με αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού στις τιμές και την ταυτόχρονη μείωση του κόστους των κρατήσεων.

2

Έτσι, ο χρήστης είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπίσει και να δρομολογήσει σύντομες αποδράσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αυτή τη δυνατότητα φαίνεται να εκμεταλλεύεται και το 38% των χρηστών, το οποίο πραγματοποίει κάποια κράτηση, είτε την ημέρα της αναχώρησης, είτε δύο με τρεις ημέρες πριν από την άφιξή του στον προορισμό.

Άλλος για «mini trip»;

Την ίδια στιγμή, την τάση που θέλει τις σύντομες αποδράσεις να γίνονται trend διευκολύνουν και τα πακέτα ταξιδιωτικών προσφορών του «Σαββατοκύριακου», τα οποία εκτιμάται ότι θα αυξηθούν εντός του έτους. Συν τοις άλλοις, ένας στους δύο χρήστες εμφανίζεται αποφασισμένος να ξοδέψει περισσότερα χρήματα σε ταξιδιωτικές εμπειρίες, παρά σε καταναλωτικά αγαθά, με το 60% αυτών, μάλιστα, να χαρακτηρίζουν ως πολύ σημαντικότερη κάποια ολιγοήμερη απόδραση σε σχέση με την αγορά ενός προϊόντος.

3

Παράλληλα, το 85% των ατόμων συμφωνεί ότι ο προγραμματισμός ενός σύντομου ταξιδιού είναι λιγότερο αγχωτικός από το σχεδιασμό ενός μεγάλου ταξιδιού, με το 48% εκείνων που εγκαταλείπουν το Σαββατοκύριακο τη βάση τους να έχουν σκοπό να εξερευνήσει υπαίθριους προορισμούς. Τα ίδια στοιχεία φανερώνουν, επίσης, ότι μόνο το 16% θα ταξιδέψει σε μια μεγάλη πόλη, όταν το ίδιο ποσοστό πέρυσι ήταν στο 24%. Τέλος, το 58% όσων πραγματοποίησαν κάποιο ταξίδι το 2018 και σχεδιάζουν να ξανακάνουν ένα το 2019, δηλώνει ότι θα ξοδέψει τα ίδια χρήματα, ενώ μόλις ένας στους τρεις θα διαθέσει περισσότερα.

«Αll time classic» προορισμοί του Σαββατοκύριακου

Με την Άνοιξη να είναι προ των πυλών, οι διαθέσεις αρχίζουν να αλλάζουν και κάθε Σαββατοκύριακο αποτελεί πρόκληση για μια νέα απόδραση. Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν  οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, όταν αποφασίσουν να «δραπετεύσουν» από την τσιμεντένια Αθήνα για να απολαύσουν τη φύση της περιφέρειας, βρίσκονται οι μικρές πόλεις της Πελοποννήσου.

Ναύπλιο σε 1 ώρα και 40’

Οι συστάσεις για το Ναύπλιο δεν είναι απαραίτητες. Η πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας είναι ο αγαπημένος προορισμός των ζευγαριών για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, αλλά και μία «all time classic» επιλογή για οικογένειες. Σε 1 ώρα και 40 λεπτά μπορείτε οι εκδρομείς φθάνουν σε αυτό το αρχοντικό μέρος με τη μεγάλη ιστορία και τις απίστευτες ομορφιές: Από τα γραφικά σοκάκια και τα βενετσιάνικα σπίτια, μέχρι το Παλαμήδη και το λιμάνι. Απαραίτητος ο καφές στην πλατεία Συντάγματος ή σε κάποια καφετέρια με θέα προς το καταπληκτικό Μπούρτζι.

Capture

Επίδαυρος σε 2 ώρες

Στην ανατολική πλευρά του Νομού Αργολίδας, βρίσκεται ένας ακόμη αγαπημένος προορισμός. Η Επίδαυρος με το αρχαίο της θέατρο, που το καλοκαίρι γεμίζει με παραστάσεις και κόσμο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τους υπόλοιπους μήνες δεν ενδείκνυται για αναψυχή, καθώς απέχει μόλις 2 ώρες από την πρωτεύουσα και μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τον καταλληλότερο προορισμό για ένα ταξίδι «αστραπή». Κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο Ασκληπιός, ο επισκέπτης απολαμβάνει την πανέμορφη φύση της περιοχής με μια ήσυχη βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους.

5

Καλάβρυτα σε 2 ώρες και 30 λεπτά

Ίσως ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για «mini trips» το Χειμώνα. Η ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας απέχει περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά και είναι γεμάτη από πράσινο με το παραδοσιακό στοιχείο να είναι έντονο στην αρχιτεκτονική του οικισμού. Εκτός από την επιβεβλημένη επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, αξίζει επίσης μια βόλτα στο μοναδικό φυσικό τοπίο γύρω από το χωριό Πλανητέρο, αλλά και στο Σπήλαιο των Λιμνών, 16 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Καλαβρύτων.

Capture copy

Διαβάστε επίσης