ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Virtual travel: Έξι εικονικά ταξίδια που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι σας

Virtual travel: Έξι εικονικά ταξίδια που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι σας

Ακόμη και έπειτα από την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, η σκέψη ενός ταξιδιού εκτός συνόρων, φαντάζει για πολλούς μακρινή. Με τις προβλέψεις σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη του παγκόσμιου τουρισμού να «δείχνουν» τα τέλη του 2020, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, μας έρχονται μέσα από την τεχνολογία και συγκεκριμένα, την εικονική πραγματικότητα.

Οι virtual ταξιδιωτικές εμπειρίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, προσφέροντάς μας μια πληθώρα επιλογών που μπορούμε να αξιοποιήσουμε από την άνεση του σπιτιού μας. Πράγματι, εν έτει 2020, πολλές είναι οι ταξιδιωτικές εταιρείες και οι τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν εμπειρίες μέσω εικονικής πραγματικότητας: Από virtual tours σε ξενοδοχεία σε virtual booking επιλογές που κάνουν τη διαδικασία οργάνωσης ενός ταξιδίου ακόμη πιο ξεχωριστή.

Σε ό,τι αφορά στους ταξιδιώτες του σήμερα, ωστόσο, οι επιλογές εικονικών περιηγήσεων και online ταξιδιών, είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας.

Ιδού, λοιπόν, έξι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία σήμερα προκειμένου να απολαύσουμε μια virtual ταξιδιωτική εμπειρία από το σπίτι μας και να αντλήσουμε έμπνευση για τα επόμενα ταξίδια μας, παίρνοντας παράλληλα ιδέες αναφορικά με τους προορισμούς που θέλουμε ή αξίζει να επισκεφτούμε στο προσεχές μέλλον.

Απολαμβάνοντας το Βόρειο Σέλας από τον Καναδά ή τη Σουηδία: Τι θα λέγατε αν κάνατε ένα διαδικτυακό ταξίδι μέχρι τον Καναδά προκειμένου να απολαύσετε το Βόρειο Σέλας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα στον πλανήτη; Στην επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά μια κάμερα σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το φυσικό φαινόμενο σε «ζωντανό» χρόνο, όταν αυτό συμβεί. Αν ο Καναδάς φαντάζει ολίγον τι μακρινός, τότε το Light over Lapland σας επιτρέπει να κάνετε ένα εικονικό ταξίδι για να δείτε το Βόρειο Σέλας από τη Σουηδία.

Παρακολουθώντας live τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο: Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε στο άμεσο μέλλον τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, τότε αξίζει να κάνετε πρώτα μια online περιήγηση στον πιο μεγάλο ζωολογικό κήπο της πόλης για να παρακολουθήσετε live τους αξιαγάπητους πιγκουίνους, τα πάντα, τους ελέφαντες και μεταξύ άλλων, τις καμηλοπαρδάλεις που βρίσκονται σε αυτόν.

Εικονική περιήγηση στο Μέγα Σινικό Τείχος: Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι αναμφίβολα ένα κατασκευαστικό αριστούργημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως το Μέγα Σινικό Τείχος αξίζει να βρίσκεται στη λίστα με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που θα επισκεφτείτε εικονικά από την άνεση του σπιτιού σας, αυτή την περίοδο.

Διαδικτυακή εξόρμηση στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης: Στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης θα βιώσετε μια μοναδική περιπέτεια, ακόμη και αν επισκεφτείτε το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές νησί στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό μόνο μέσω διαδικτύου. Τώρα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε εικονικά στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης και να απολαύσετε από τις οθόνες σας, εικόνες που «κόβουν» την ανάσα.

Ανακαλύπτοντας τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ: Ένα ταξίδι στο Λονδίνο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα, ακόμη και εξ αποστάσεως. Σίγουρα αξίζει, λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας προκειμένου να πραγματοποιήσετε ένα virtual ταξίδι στη βρετανική πρωτεύουσα για να περιηγηθείτε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Εξερευνώντας το τροπικό δάσος του Αμαζονίου: Χάρη στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Conservation International, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και να απολαύσουμε μοναδικές εικόνες και ήχους μέσα από ένα εκπληκτικό 360° βίντεο. Αρκεί ένα «κλικ» για να δούμε τον «πνεύμονα» του πλανήτη και να αντιληφθούμε τη σημασία να τον προστατεύσουμε.

v2

Όπου και να επιλέξετε να ταξιδέψετε με τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτή την περίοδο, είναι σημαντικό να αντλήσετε έμπνευση για τα επόμενα ταξίδια σας. Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε ή δεν μπορείτε να οργανώσετε ένα μακρινό ταξίδι άμεσα, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κορυφαίες εικονικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και περιηγήσεις μέσα από τις οθόνες σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ