Churros: Τα τραγανά λουκουμαδάκια της Ισπανίας
Τσούρος (Churros) ή αλλιώς μπουκιά και συχώριο.
Αυτά τα τραγανά λουκουμαδάκια τα συναντάς στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες, όμως την τιμητική τους έχουν στην Ισπανία.
Είναι μείγμα εκλεκτού αλευριού με νερό το οποίο τηγανίζεται σε καυτό λάδι. Στην Ισπανία σερβίρονται μόλις βγουν από το τηγάνι και τα τρώνε για πρωινό «εμβαπτίζοντάς» τα σε λιωμένη σοκολάτα.
Αλλού πάλι τα πουλάνε στο δρόμο σε χωνάκια πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Όμως κάθε καφέ στη Μαδρίτη που σερβίρει πρωινό έχει στο μενού του τσούρος.
REUTERS/Susana Vera
Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters απεικονίζονται τα τσούρος που σερβίρονται στο Chocolate Shop San Gines, που ιδρύθηκε το 1894 και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Μαδρίτης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μενδώνη: Το ΥΠΠΟ υλοποιεί περισσότερα από 830 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,25 δισ. ευρώ
18:50
ΧΡΗΜΑ
Τριαντόπουλος: Σχεδόν 20.500 επιχειρήσεις και αγρότες έχουν λάβει 180 εκατ. ευρώ
18:45
ΕΛΛΑΔΑ
Χαμόγελο του Παιδιού: Συναγερμός για εξαφάνιση 10χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα
18:39
ΕΛΛΑΔΑ
Με λεωφορεία επιστρέφουν οι επιβάτες του «Μουτζούρη» μετά τον εκτροχιασμό
18:27
ΚΟΣΜΟΣ