ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Oktoberfest: Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας

Oktoberfest: Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας
REUTERS/Michaela Rehle

Οι λάτρεις της μπύρας καρδιοχτυπούν γιατί από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο η 183η γιορτή του αγαπημένου τους ποτού, η γνωστή Oktoberfest.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, οι τέντες τοποθετούνται όπως επίσης και τα καθίσματα, ενώ πριν από λίγες μέρες έγινε και η παρουσίαση του εμβληματικού ποτηριού μπύρας για το 2016.

Η φετινή Oktoberfest λέγεται και «Kleine Wiesn» καθώς θα πραγματοποιηθεί στη μικρότερη περιοχή από τις δύο εναλλακτικές που υπάρχουν για τη διοργάνωσή της. Φέτος συμμετέχουν 524 επιχειρήσεις, 127 είναι επιχειρήσεις γαστρονομίας, 115 λούνα παρκ, 249 περίπτερα εμπορευμάτων. Συνολικά 13.000 άνθρωποι αναμένεται να εργαστούν στην Oktoberfest 2016.

Σε 14 σκηνές που στήνονται, αναμένεται να τοποθετηθούν συνολικά 98.000 καθίσματα. Τα έξι μεγάλα ζυθοποιεία του Μονάχου (Augustiner, Hacker-Pschorr, Löwenbräu, Paulaner, Spaten και Hofbräuhaus) θα προσφέρουν τις ειδικές μπύρες που παρήγαγαν για την Oktoberfest.

GERMANY ECONOMY REUTERSMichaela RehleFile Photo2

REUTERS/Michaela Rehle

Οι μπύρες συνοδεύονται από γερμανικές σπεσιαλιτέ όπως ψητό κοτόπουλο, ραπανάκια, Obazda (τυρί), χοιρινά λουκάνικα και ψάρια.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ο δήμος Μονάχου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωσή της, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Σακίδια και βαριές τσάντες απαγορεύονται.

Έλεγχος ταυτοτήτων και αποσκευών θα γίνεται στους επισκέπτες.

Η είσοδος στη στάση του μετρό στο Theresienwiese έχει τροποποιηθεί ώστε κανένας επισκέπτης να μην μπορεί να εισέλθει χωρίς έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ