ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το διάστημα μπορεί να γίνει δικό σου για 1.788 ευρώ τη βραδιά

Το διάστημα μπορεί να γίνει δικό σου για 1.788 ευρώ τη βραδιά

(CNN) Όλοι έχουμε όνειρα, μερικοί από εμάς θα θέλαμε να περάσουμε κάποιες βραδιές όχι κάτω αλλά ανάμεσα στα αστέρια. Ωστόσο, το να γίνεις αστροναύτης είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Ένα ξενοδοχείο καταθέτει την αντιπρόταση του.

Προσομοιάζοντας το εσωτερικό ενός διαστημικού σταθμού, η Space Suite του ξενοδοχείου Grand Kameha υπόσχεται μια εμπειρία, τουλάχιστον, μοναδική.

Mε το κρεβάτι “μηδενικής βαρύτητας” που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει ότι αιωρείται πάνω από το έδαφος και ατμόλουτρο που δίνει τη ψευδαίσθηση ότι έχεις θέα το άπειρο σύμπαν, η νέα σουίτα στη Ζυρίχη της Ελβετίας είναι επίκαιρη και εντυπωσιακή.

Καθώς η NASA έφερε τον Άρη πιο κοντά και ο Ridley Scott ετοιμάζεται να μας αποκαλύψει τη δική του αλήθεια στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ταινία του "The Martian", η Space Suite μοιάζει ιδανικό καταφύγιο για εκείνους που εκτιμούν μια διαστρική απομόνωση.

Ερωτευμένος με το σύμπαν

Σχεδιασμένη από τον Γερμανό καλλιτέχνη Michael Najjar, που εδώ και τρία χρόνια εκπαιδεύεται για να είναι ένας από τους λίγους που θα ζήσουν την εμπειρία ενός ταξιδιού στο διάστημα με τη Virgin Galactic, η σουίτα είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής εμμονής του με το σύμπαν.

Ωστόσο, εάν ανήκετε σε εκείνους που επιθυμούν να ξαποστάσουν στο τέλος της ημέρας η επίσκεψη εδώ ίσως απαιτεί μια δεύτερη σκέψη.

“Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα άνετο υπνοδωμάτιο” λέει ο Najjar.

“Αντίθετα, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η ψευδαίσθηση ότι ο επισκέπτης του ξενοδοχείου ζει σε περιβάλλον διαστημικού σταθμού”.

Ο καλλιτέχνης είχε το ελεύθερο να αφήσει τη φαντασία του να καλπάσει καθώς δημιουργούσε το δωμάτιο με μόνες προϋποθέσεις την ύπαρξη κρεβατιού και τουαλέτας.

Το video installation στις δύο οθόνες του δωματιού δείχνουν διαστημικά συντρίμια γύρω από την τροχιά της Γης, τα φώτα θυμίζουν κινητήρες πυραύλων ενώ στον τοίχο ένα διαστημικό γάντι γίνεται ιδανικό σημείο για να αφήσει κανείς το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά του δωματίου.

Στο δωμάτιο διάσπαρτες αναφορές παραπέμουν στη διαστημική κουλτούρα με εκδόσεις, audiobooks και ταινίες που έχουν τη θεματική τους πάνω από εμάς ενώ μια αυτοματοποιημένη γυναικεία φωνή που παραπέμπει στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του John Carpenter "Σκοτεινό Αστέρι" υποδέχεται τους ενοίκους.

“Θα ξεχάσετε ότι πρόκειται για διανυκτέρευση σε ένα ξενοδοχείο, θα νοιώσετε ότι είστε μέσα σε ένα διστημικό σταθμό” υπόσχεται ο Najjar.

Τα κανάλια που συνήθως εκπέμπουν στις οθόνες των ξενοδοχείων έχουν αντικατασταθεί με live stream από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και με μόνιμη σύνδεση στη NASA TV.

Μια εμπειρία των 1.788 ευρώ

"Το διάστημα είναι το τελευταίο σύνορο της ανθρωπότητας” σχολιάζει ο Najjar. “Οι τρέχουσες εξελίξεις στα διαστημικά ταξίδια και την εξερεύνηση θα έχoυν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας στη Γη στο άμεσο μέλλον. Μια μέρα τα ξενοδοχεία θα οικοδομούνται στο διάστημα. Εμείς φέραμε το διάστημα μέσα σε ένα ξενοδοχείο”.

Mε κόστος περίπου 1.800 τη βραδιά και αυτό το πραγματικά ανορθόδοξο concept αναωτιέται κανείς σε ποιον απευθύνεται η Διαστημική Σουίτα.

“Στοχεύουμε σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, σε συλλέκτες, σε επισκέπτες της Art Basel, σε όποιονδήποτε επιθυμεί να ζήσει μια ολοκληρωμένη εικαστική εμπειρία” απαντάει ο CEO του Kameha, Carsten K. Rath.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μια ώρα σε καμπίνα εξομοίωσης πτήσης ενός Airbus A320 flight simulator και να αιωρούνται κάθετα σε αεροδυναμική σήραγγα κάνοντας body flying, μια τεχνική εκπαίδευσης των αλεξιπτωτιστών.

Εάν όλα αυτά δεν είναι αρκετά υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίσουν τον εμπνευστή και σχεδιαστή του εγχειρήματος Michael Najjar με μία επίσκεψη στο στούντιο του στο Βερολίνο.

Hotel offers $2,000-a-night 'space station' experience by Milena Veselinovic

ΔΗΜΟΦΙΛΗ