Από τότε που ξεκίνησαν να παίζονται, τα βιντεοπαιχνίδια ή αλλιώς video games αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Το 1976, το παιχνίδι «Death Race» έγινε ένα από τα πρώτα βιντεοπαιχνίδια που έθετε πραγματικά σε δοκιμασία τα όρια του καλού γούστου, με ένα στοιχειώδες gameplay που καλούσε τους παίκτες να πατούν με δισδιάστατα αυτοκίνητα μικρές φιγούρες.

Δεκαετίες αργότερα, η σειρά video games Grand Theft Auto με τις λαμπρότερες κριτικές, απεικονίζει ακριβώς το ίδιο πράγμα – μόνο που πλέον αυτό γίνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Κάποια παιχνίδια θεωρούνται αμφιλεγόμενα ήδη από τον τρόπο σχεδίασής τους, καθώς εμπεριέχουν είτε υπερβολική βία είτε θεωρούνται προβληματικά από ηθικής σκοπιάς.

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναμφίβολα χυδαία, ενώ σε άλλες απλώς είχαν βρεθεί στο λάθος μέρος την πλέον λάθος στιγμή, δεχόμενα κριτική ως δημιουργίες άλλων, όπως για παράδειγμα συνέβη με το Pokémon Go.

Μια αντιπαράθεση μπορεί, ορισμένες φορές, να προκαλέσει ζημιά στην έκδοση ενός βιντεοπαιχνιδιού, αλλά συχνά μπορεί να του δώσει μια πραγματική «ένεση» διαφήμισης. Σε αυτό πλαίσιο εντάσσεται η σειρά βιντεοπαιχνιδιών Grand Theft Auto.

Δείτε στην gallery του CNN Greece τα 20 πιο αμφιλεγόμενα video games