TECH

«Στο σφυρί» σπάνιες φωτογραφίες της NASA

«Στο σφυρί» σπάνιες φωτογραφίες της NASA
skinnerinc.com

Σε πλειστηριασμό βγήκαν σπάνιες φωτογραφίες των αστροναυτών Neil Armstrong και John Glenn, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η πρώτη εικόνα της Γης που τραβήχτηκε από το διάστημα.

Στις φωτογραφίες της συλλογής περιλαμβάνεται ακόμη το ίχνος του Buzz Aldrin στο φεγγάρι, οι επτά πρώτοι αστροναύτες του πρότζεκτ Mercury, ο ποταμός Νείλος και η Ερυθρά Θάλασσα όπως φαίνονται από το διάστημα, καθώς και ο Eugene Cernan, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άντρας που πάτησε στο φεγγάρι.

Όλες οι φωτογραφίες εκτυπώθηκαν την εποχή που δημιουργήθηκε το αρνητικό. Εκπρόσωπος του οίκου πλειστηριασμών Skinner, ο οποίος φιλοξενεί τη δημοπρασία της συλλογής, δήλωσε πως δεν γνωρίζουμε πόσες εικόνες υπάρχουν από τότε.

Πολλές από τις εκτυπώσεις έχουν πρωτότυπα logo της NASA, λεζάντες, αναγνωριστικούς αριθμούς και υδατογραφήματα της Kodak.

171012125234 nasa photos auction split 780x439

Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία που εστιάζει μόνο σε vintage φωτογραφίες οι οποίες χρονολογούνται πίσω στο 1961 έως και το 1972.

«Μπορεί ο κύριος στόχος του αστροναύτη να ‘ταν η καταγραφή των δραστηριοτήτων του, όμως όλοι τους εμπνεύστηκαν από όσα είδαν και δημιούργησαν εικόνες που μετέδιδαν το θέαμα ώστε να βιώσουν κι άλλοι αυτή τη μαγεία και τον ενθουσιασμό ενός ταξιδιού στο διάστημα» αναφέρει ο οίκος Skinner σε ανακοίνωσή του.

3

Η αξία των φωτογραφιών ξεκινά από τα $300 και μπορεί να φτάσει έως και τις $9.000. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις εικόνες από τις 31 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοέμβρη.

Πληροφορίες από CNNi / Vintage NASA photos headed to auction

Φωτογραφίες από Skinner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ