TECH

Δημοφιλές και στην Ελλάδα το video streaming

Δημοφιλές και στην Ελλάδα το video streaming

Ψηφιακά «αγοράζει» κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το 49% των Ελλήνων καταναλωτών, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η PayPal και η SuperData σχετικά Οικονομία των Ψηφιακών Αγαθών («Digital Goods Economy Survey»).

Οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση ανάμεσα στις αγορές της Ευρώπης – το 72% των Ευρωπαίων προτιμά τις υπηρεσίες streaming από την αγορά ή το «κατέβασμα» (downloading) μιας ταινίας ή μιας τηλεοπτικής σειράς (στην Ελλάδα, αφορά το 67%).

Πώς επιλέγουν, λοιπόν, οι Έλληνες την αγαπημένη τους πλατφόρμα streaming; Στους πιο σημαντικούς λόγους συγκαταλέγονται η πληθώρα του διαθέσιμου περιεχομένου (60%), η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης μέσω PC (47%), καθώς επίσης το φιλικό interface (44%) και η πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής (41%).

Το πλέον δημοφιλές κινηματογραφικό είδος video content στην Ελλάδα είναι η περιπέτεια (το 65% των ερωτηθέντων θεατών απόλαυσε ταινίες ή σειρές περιπέτειας σε διάστημα 3 μηνών), ενώ ακολουθούν η κωμωδία (64%) και η επιστημονική φαντασία (46%). Κόντρα στα στερεότυπα, περίπου ανάλογος αριθμός ανδρών και γυναικών παρακολούθησε ταινίες τρόμου (31% και 29% αντίστοιχα).

«Παρατηρούμε από κοντά τις νέες τάσεις ανάμεσα στους μοντέρνους και ψηφιακά εξοικειωμένους καταναλωτές στην Ελλάδα, και όντως η ψηφιακή ψυχαγωγία είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς και αγαπημένες», αναφέρει ο Marcin Głogowski, Manager Director της PayPal στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. «Όπως διαπιστώσαμε ότι ισχύει για όλες τις αγορές ψηφιακών αγαθών, η μέθοδος πληρωμής παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά όταν εμπλέκει κινητές συσκευές. Στην περίπτωση πληρωμής για ψηφιακά μέσα, τέσσερις στους πέντε καταναλωτές στην Ελλάδα επιλέγουν την μέθοδο πληρωμής με βάση την ευκολία στη χρήση της. Και η PayPal ταιριάζει απόλυτα και στην περίπτωση αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ