TECH

Άρση του «μπλόκου» στο βραζιλιάνικο whatsapp

Άρση του «μπλόκου» στο βραζιλιάνικο whatsapp
Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Image

Η αδυναμία της υπηρεσίας Whatsapp στη Βραζιλία να συνεργαστεί με τις αρχές στο πλαίσιο έρευνας ενός εγκλήματος αποδείχθηκε καθοριστική ώστε δικαστήριο της χώρας να διατάξει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα να της επιβάλλουν "φραγή" για δυο μέρες, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα δικαστής ανέτρεψε την απόφαση αυτή.

Παραμένει άγνωστο εάν οι εταιρείες θα ευθυγραμμίζοντο πλήρως με την αρχική διαταγή πλήρως "μπλοκάροντας" την υπηρεσία που ανήκει στο Facebook.

Ο δικαστής τόνισε ιδιαιτέρως ότι "δεν είναι λογικό εκατομμύρια χρήστες να επηρεαστούν από την αδράνεια της εταιρείας".

"Είναι μια στενάχωρη μέρα για τη Βραζιλία"

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ που δήλωσε "έκπληκτος" από την "ακραία" αρχική απόφαση.

"Είναι μια στενάχωρη μέρα για τη Βραζιλία. Οι Βραζιλιάνοι είχαν πάντα πάθος να μοιράζονται τη φωνή τους διαδικτυακά", πρόσθεσε.

Το Whatsapp θεωρείται ότι είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείται περισσότερο για επικοινωνία στην Βραζιλία, με περίπου 93 εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με το site TechCrunch, χρησιμοποιείται από το 93% του ιντερνετικού πληθυσμού της χώρας και είναι ειδικότερα δημοφιλές στις τάξεις των νέων ανθρώπων και των φτωχών που εκμεταλλεύονται τη δωρεάν υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων και τηλεφώνου μέσω Internet.

Οι Βραζιλιάνοι επέδειξαν την οργή τους για την αναστολή της λειτουργίας, κάνοντας όμως παράλληλα χιούμορ για το πόσο εξαρτημένοι έχουν γίνει με το whatsapp.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ