TECH

Apex Legends: Το video game που θέλει να ξεπεράσει το Fortnite

Apex Legends: Το video game που θέλει να ξεπεράσει το Fortnite
Joe Gall/Red Bull Content Pool via AP Images

Την εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα του Fortnite, του πιο δημοφιλούς video game αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, θέλει να ανταγωνιστεί το Apex Legends, ένα νέο παιχνίδι, το οποίο μέσα σε διάστημα μόλις 7 ημερών πέτυχε να το έχουν «κατεβάσει» πάνω από 25 εκατομμύρια παίκτες, οι οποίοι έχουν κάνει και τη σχετική εγγραφή.

Το Apex Legends παρέχεται δωρεάν και έτυχε και εντυπωσιακής προώθησης δεδομένου ότι πίσω από τη δημιουργία του βρίσκεται η ΕΑ, αν και την ανάπτυξη του παιχνιδιού έκανε η εταιρεία Reespawn Entertainment. Ο αριθμός των 25 εκατ. downloads μέσα σε 1 εβδομάδα θεωρείται εξαιρετικά μεγάλος ακόμη και για δωρεάν παιχνίδια, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να το παίξει κανείς μόνο σε παιχνιδομηχανές και προσωπικούς υπολογιστές.

Το συγκεκριμένο video game είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης όπου παρέχεται η δυνατότητα να παίζουν ταυτόχρονα έως και 100 χρήστες με τον στόχο να μην είναι άλλος από το να μείνει ένας νικητής. Τα παιχνίδια αυτά χαρακτηρίζονται battle royale παιχνίδια και το πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή είναι το Fortnite: Battle Royale, μία από τις τρεις εκδόσεις του Fortnite.

APEX Primary Art 72dpi RGB FIN

Η ενίσχυση της δημοτικότητας του Apex Legends ενδέχεται να υπονομεύσει την ισχυρή θέση του Fortnite. Κάτι που σίγουρα αποτελούσε και τον στόχο της ΕΑ, ενός εκ των κολοσσών παγκοσμίως στο χώρο του video gaming. Πάντως, αυτό που τονίζουν αρκετοί αναλυτές είναι ότι αρχικά η EA επένδυσε πολλά στην αρχική προώθηση του Apex Legends, αλλά το παιχνίδι αποδείχθηκε ιδιαίτερα καλό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δημοτικότητα του να αυξάνεται με απίστευτους ρυθμούς. Για να υπάρξει κάποιο μέτρο σύγκρισης, στο Fortnite χρειάστηκε 4 μήνες για να φθάσει τον Ιανουάριο 2018 στα 45 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, ότι το Apex Legends έφθασε τα 10 εκατ. σε 3 ημέρες και τα 25 εκατ. σε 7 ημέρες!

Διαβάστε επίσης:
ESA: Ο Έλληνας φοιτητής αρχιτεκτονικής που σχεδιάζει σπίτια για τη... Σελήνη!
Οι νέοι κανόνες του Instagram: Τι απαγορεύει πλέον το μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Τα «πάνω – κάτω» στην κινητή τηλεφωνία: Έρχονται συμβόλαια με απεριόριστες κλήσεις

Σημειώνεται ότι το Fortnite έχει φθάσει πλέον στα 200 εκατ. παίκτες με την «εκτόξευση» της δημοτικότητα του να γίνεται πριν από μερικούς μήνες όταν έγιναν διαθέσιμες οι εκδόσεις του παιχνιδιού για συσκευές iOS και Android. Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι δημιουργίας του Apex Legends δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να παρουσιάσουν έκδοση του παιχνιδιού για smartphones.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ