TECH

Digital Economy Forum 2016: Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Digital Economy Forum 2016: Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο βήμα του Digital Economy Forum 2016, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στο Digital Economy Forum 2016, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής, ωστόσο σημείωσε ότι ήδη γίνονται σημαντικά βήματα, σημειώνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική ενός σημαντικού κλάδου της -της ψηφιακής οικονομίας-, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -όπως είπε- δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία του και αυτό έχει κοστίσει.

«Αν συνεργαστούμε σωστά, μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής, που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς, να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα και η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση

Η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός, δεν πρέπει να χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία, πρέπει να δράσει τώρα για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Οφείλουμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς την οικονομία της γνώσης και τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα μπορούν να το πετύχουν και αυτό, το αποδεικνύουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Επίσης, είπε ο κ. Τσίπρας, το αποδεικνύουν και όσοι βρίσκονται στη χώρα μας και δραστηριοποιούνται συχνά χωρίς κεφάλαιο αλλά έχουν επιτύχει σημαντικά αποελέσματα.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε κοντόφθαλμη διαχειριστική λογική, αλλά εργάζεται και σχεδιάζει για την μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη νέα οικονομία της γνώσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ