TECH

Η Γερμανία αποφάσισε την επιβολή προστίμων στα social media

Η Γερμανία αποφάσισε την επιβολή προστίμων στα social media
REUTERS/Thomas Hodel

Το γερμανικό συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλλονται πρόστιμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύψους 50 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που δεν αφαιρούν εγκαίρως τα μηνύματα μίσους. Αυτό βοηθά και στο γεγονός ότι έτσι θα αναγκαστούν να αποκαλύπτουν την ταυτότητα όσων αναρτούν τέτοιου είδους σχόλια.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας ανέφερε: «Θα πρέπει να υπάρχει εξίσου μικρή ανοχή για εγκληματική δημαγωγία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον δρόμο. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα επιδιώξει να πιέσει για ανάλογους κανόνες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η Γερμανία έχει θεσπίσει από τους πιο αυστηρούς νόμους για δηλώσεις μίσους. Το προσχέδιο προβλέπει διορία 24 ωρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαγράψουν πιθανά προσβλητικά μηνύματα και 7 ημέρες για πιο δύσκολες και μη ξεκάθαρες περιπτώσεις.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την νομοθεσία η οποία ψηφίζεται πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή προστίμου στην εταιρία ύψους 50 εκατομμυρίων και στον επικεφαλής εκπρόσωπο της στη Γερμανία 5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ