Engineering και σπουδές STEM: Οι προοπτικές και οι απαιτούμενες δεξιότητες
ΕΛΛΑΔΑ

Engineering και σπουδές STEM: Οι προοπτικές και οι απαιτούμενες δεξιότητες

Είναι αναμφισβήτητα ο επιστημονικός τομέας που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο των τελευταίων δεκαετιών, εξασφαλίζοντας στους απόφοιτους αμέτρητες επαγγελματικές προοπτικές για το μέλλον και υψηλές απολαβές. Αν και πρόκειται για ένα ευρύ πεδίο πολυτεχνικών σπουδών με αντικείμενα μελέτης που άπτονται της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών, η ταχύρρυθμη ανάπτυξη του τομέα STEM δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις απασχόλησης και ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι η πλειονότητα των νέων που ακολουθούν σπουδές πάνω στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, είτε απορροφώνται σε εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους, είτε προσανατολίζονται στη δημιουργία των δικών τους νεοφυών επιχειρήσεων. Ποια είναι, όμως, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προσφέρουν στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μπορέσουν να βρουν μία θέση στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει και στη συνέχεια να εξελίξουν την επαγγελματική τους καριέρα, καταλαμβάνοντας ηγετικές θέσεις στο χώρο εργασίας τους;

Το Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών Deree– Clarkson (ISP)

Με στόχο να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες των νέων που θέλουν να βελτιώσουν το μορφωτικό τους επίπεδο με γνώσεις αιχμής στο πεδίο των STEM, αλλά και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την ταχεία επαγγελματική αναρρίχηση μετά το πέρας της φοιτητικής τους ζωής, το Deree – The American College of Greece ανέπτυξε το Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών ACG-Clarkson (ISP). Πρόκειται για μία πρωτοποριακή συνέργεια ανάμεσα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και του κορυφαίου Πανεπιστημίου Clarkson στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, η οποία θα προσφέρει στους φοιτητές υψηλού επιπέδου σπουδές διάρκειας τεσσάρων ετών, σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, που οδηγούν τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την έρευνα.
Ξεκινώντας από το φθινόπωρο του 2019, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο χρόνια σπουδών στo, έκτασης 64 στρεμμάτων, υπερσύγχρονο campus του Deree – The American College of Greece και στη συνέχεια –για τα επόμενα δύο χρόνια– θα ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους στο περίφημο ιδιωτικό ερευνητικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Clarkson, απ’ όπου και θα αποφοιτήσουν με τίτλο σπουδών από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Το Clarkson είναι παγκοσμίως γνωστό για τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και την προώθηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, με έμφαση στη έρευνα και την καινοτομία.

Δημιουργεί ηγέτες

Το Clarkson συνδέει τα σταυροδρόμια της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και του Επιχειρείν και κατατάσσεται στα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Σύμφωνα, μάλιστα, με το αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, οι πτυχιούχοι της σχολής απολαμβάνουν θέσεις εργασίας με αποδοχές που κατατάσσονται στο 2% των υψηλότερων μισθών στις ΗΠΑ, ενώ ένας στους πέντε αποφοίτους έχει εξελιχθεί σε CEO, ανώτερο στέλεχος ή ιδιοκτήτη εταιρείας.
Οι σπουδαστές που θα επιλέξουν το νέο πρόγραμμα σπουδών του Deree – The American College of Greece στις θετικές επιστήμες θα αποκτήσουν πτυχίο Bachelor σε τομέα μελέτης σχετικό με το πεδίο των STEM από το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Clarkson, έχοντας εντρυφήσει σε μαθήματα που σχετίζονται με την Αεροναυπηγική Μηχανική, τη Βιολογία, τη Χημεία, τις Βιομοριακές Επιστήμες, τη Μηχανολογία και τη Μηχανική και Διαχείριση. Οι ενδιαφερόμενοι, δηλαδή, θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και, μετά από 2 χρόνια, να συνεχίσουν το όνειρό τους με σημαντικά μειωμένα δίδακτρα στην Αμερική!