Study Abroad: Μία εμπειρία που αξίζει να επιλέξετε
ΕΛΛΑΔΑ

Study Abroad: Μία εμπειρία που αξίζει να επιλέξετε

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι ταξιδεύουν για σύντομες σπουδές στο εξωτερικό, αναζητώντας προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών σε κάποιο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη. Εκτός από πολύτιμη εκπαιδευτική δραστηριότητα, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και εμπειρία ζωής, καθώς οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να έρθουν σε επαφή με άλλες ενδιαφέρουσες κουλτούρες και πολιτισμούς, ενώ ταυτόχρονα γίνονται περισσότερο αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, αναπτύσσοντας την ευελιξία και την καινοτόμο σκέψη τους. Την ίδια στιγμή, εμπλουτίζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ στο βιογραφικό τους, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις πιθανότητές τους για επαγγελματική αποκατάσταση ή για την εισαγωγή σε κάποιο απαιτητικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Οιεπιστήμονες του «αύριο» ανοίγουν τα φτερά τους

Το «εισιτήριο» για την πολυπόθητη αυτή εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα διεθνές περιβάλλον δίνει εδώ και αρκετά χρόνια το Deree – The American College of Greece, μέσω του προγράμματος Study Abroad, το οποίο παρέχει στους ενδιαφερόμενους φοιτητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, με δίδακτρα ή/και υποτροφίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει περισσότερα από 65 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, οι επιστήμονες του αύριο μπορούν να περάσουν στο συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού που θα επιλέξουν, από έναν μήνα μέχρι ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο ή έτος.
Από το Cornell University School of Hotel Administration στη Νέα Υόρκη, που είναι το καλύτερο στον κόσμο στον τουριστικό τομέα, το Emory Goizueta Business School και το περίφημο Stanford στις ΗΠΑ, μέχρι τα κορυφαία πανεπιστήμια Tilburg και Montpelier στην Ολλανδία και στην Γαλλία αντίστοιχα, οι ενδιαφερόμενοι που «διψούν» για γνώση, νέες κουλτούρες και ταξίδια μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, καταβάλλοντας τα δίδακτρα του Deree ή εξασφαλίζοντας κάποια υποτροφία, χωρίς να επωμίζονται το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος, που συνοδεύει τη φοίτηση στα περισσότερα διεθνούς φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Ανάμεσα στα δεκάδες υπόλοιπα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται και τα Boston College, University of North Florida, University of Northern Iowa, University of San Diego, University of San Francisco, University of South Carolina, University of Virginia και University of Utah στις ΗΠΑ, αλλά και τα Central Queensland University στην Αυστραλία, Sharda University στην Ινδία, Sejong University στη Νότια Κορέα, Rikkyo University στην Ιαπωνία και Volda University College στη Νορβηγία.

Στο πρόγραμμα Study Abroad μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές από όλα τα majors και τα minors του Deree – The American College of Greece και να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας και να εμβαθύνουν περαιτέρω σε μαθήματα αντίστοιχα του αντικειμένου σπουδών τους. Η φοίτηση στο εξωτερικό, όμως, δεν περιλαμβάνει μόνο πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σε διαφορετικές αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και επαφές με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες στην αγγλική γλώσσα. Αυτή ακριβώς η εξοικείωση καθιστά αυτομάτως κάθε απόφοιτο που έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Study Abroad ικανό να εργαστεί στο εξωτερικό ή σε κάποια πολυεθνική εταιρεία. Κύριο μέλημα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, εξάλλου, είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας των νέων, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των ανθρώπων που θα καλύψουν τις θέσεις στην αγορά εργασίας του μέλλοντος.