ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Record Digging: Οι Lorqa & Eph3b3 «μπερδεύουν» απολαυστικά τη folk και την ηλεκτρονική μουσική

Record Digging: Οι Lorqa & Eph3b3 «μπερδεύουν» απολαυστικά τη folk και την ηλεκτρονική μουσική

Οι Lorqa & Eph3b3 στην Αθήνα.

photo/LAH PORELLA

Οι Lorqa & Eph3b3 είναι ένα μουσικό δίδυμο που έχει πολλά να δώσει μιας και αντλεί την μουσική του από την φαντασία και το βίωμα της καθημερινότητας. Αυτό φαίνεται αμέσως στον ήχο τους, ο οποίος είναι κάτι μεταξύ παραδοσιακής μουσικής και ηλεκτρονικού ήχου.

Ο πρώτος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει σύντομα και το πρώτο τους βίντεο ήδη κυκλοφορεί στο Youtube.

Οι Lorqa & o Eph3b3 είναι από μικροί μπλεγμένοι σε μουσικά πρότζεκτ όντας στις ίδιες μπάντες στην Αθήνα όπου έγραφαν τα δικά τους τραγούδια στην αρχή με τους ήχους της metal & grunge και αργότερα σε μοντέρνα folk με κάποια ρεμπέτικα στοιχεία.

Μετακομίζοντας ο ένας στις ΗΠΑ και ο άλλος στο Ηνωμένο Βασίλειο εξελίξανε ανεξάρτητα τις μουσικές τους τάσεις και ορίζοντες, πράγμα που βοήθησε στο να υπάρχει φρέσκια ενέργεια και καινούργιες ιδέες.

Όντας ανοιχτοί στον πειραματισμό, βρήκαν τις συνθήκες να επανενώσουν τις μουσικές φωνές τους σε ένα μουσικό τρίπτυχο που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαίου του 2024.

O Lorqa είναι μουσικός παραγωγός, τραγουδοποιός και performer. Μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στην Νέα Υόρκη. Το 2022 έκανε το ντεμπούτο του στη μουσική σκηνή της Ελλάδας με το «Από Μακριά», το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον μερικών ανθρώπων της μουσικής κοινότητας και δημοσιεύτηκε σε διάφορα ραδιόφωνα & περιοδικά, φέρνοντας «ένα κράμα ηλεκτρονικής και folk, με ελληνικό στίχο και ποικιλία ήχων που παντρεύουν το πολύβουο του Brooklyn με τον ρομαντισμό της Ερεσού».

Έχει παίξει σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στο Μπρούκλιν και συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως η Lah Porella, η Synead και τώρα με τον Eph3b3.

Eph3b3 (από το έφηβος) είναι το καλλιτεχνικό του Κωστή Μπλίντζιου, ο οποίος μεγάλωσε στην Αθήνα και μένει στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Είναι συγγραφέας, ποιητής και τραγουδοποιός με παρουσία στην alternative folk μουσική σκηνή της Αγγλίας έχοντας παίξει με διάφορες μπάντες σε διαφορετικές πόλεις. Το πρώτο του EP λέγεται «Says the silence» απο την All Will Be Well Records.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ