ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Κανένας γονέας δεν πρέπει να φοβάται για τον γιο ή την κόρη του

Τραμπ: Κανένας γονέας δεν πρέπει να φοβάται για τον γιο ή την κόρη του
REUTERS/Leah Millis

Τη θέση ότι κανένα παιδί ή εκπαιδευτικός δεν θα πρέπει να κινδυνεύει μέσα σε αμερικανικό σχολείο εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό μετά από το μακελειό στο Πάρκλαντ της Φλόριντα.

«Σήμερα μιλάω σε ένα έθνος που πενθεί» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Ολόκληρο το έθνος, με μια βαριά καρδιά, προσεύχεται για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Σε κάθε γονιό, εκπαιδευτικό ή παιδί που πονάει, είμαστε εδώ για εσάς, ό,τι και αν χρειαστείτε, ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε λίγο τον πόνο σας. Είμαστε όλοι ενωμένοι, σαν μια αμερικανική οικογένεια και ο πόνος σας βαραίνει και εμάς».

Επαναλαμβάνοντας όλα όσα είπε σε tweet του χτες, o Τραμπ δήλωσε ότι κανένα παιδί ή εκπαιδευτικός δεν πρέπει να αισθάνεται πως κινδυνεύει μέσα σε αμερικανικό σχολείο. «Κανένας γονέας δεν πρέπει να φοβάται για τον γιο ή την κόρη του όταν τους αποχαιρετούν με ένα φιλί το πρωί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα επισκεφτεί το Πάρκλαντ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα το πρωί, ο Αμερικανός είχε γράψει στο Twitter: «Υπήρχαν τόσα σημάδια ότι ο μακελάρης της Φλόριντα είχε ψυχολογικά προβλήματα. Είχε αποβληθεί και από το σχολείο για κακή και ασταθή συμπεριφορά. Οι γείτονες και οι συμμαθητές γνώριζαν ότι αποτελούσε πρόβλημα. Πρέπει πάντα να καταγγέλλουμε τέτοιες περιπτώσεις στις αρχές, ξανά και ξανά!».

Αμέσως μετά το μακελειό, ο Ντόναλντ Τραμπ συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας έδινε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ