ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Wikileaks: Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα για την αποκάλυψη των συνομιλιών

Wikileaks: Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα για την αποκάλυψη των συνομιλιών
EUROKINISSI

Για προσχηματικές αντιδράσεις από πλευράς του Μαξίμου και του πρωθυπουργού κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αποκάλυψη των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

“Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι αιφνιδιάζεται από την αποκάλυψη ότι η στρατηγική της παρέλκυσης ουσιαστικά στοχεύει στο άδειασμα των ταμείων και στην επανάληψη του σεναρίου της έλλειψης εναλλακτικής και εκβιασμού, υπό το βάρος του οποίου θα 'αναγκαστεί' ξανά να συμφωνήσει σε ακόμη πιο καταστροφικά μέτρα. Ο δήθεν αιφνιδιασμός είναι προσχηματικός και υποκριτικός”, σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου με επιστολή της.

“Παρ'όλες τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συμμετάσχει στο άδειασμα τον Ταμείων της χώρας”, αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτηριστικά.

“Το ‘γεγονός’ στο οποίο αναφέρονται οι Τόμσεν-Βελκουλέσκου συνέβη την προηγούμενη χρονιά με πλήρη συμμετοχή του ίδιου του Τσίπρα και μελών της Κυβέρνησής του. Και αυτό το ‘γεγονός’, που ήταν απολύτως προβλέψιμο και για έναν αδαή, αφού η χώρα πλήρωνε για την κάλυψη ενός μη βιώσιμου χρέους αδειάζοντας τα ταμεία της αλλά χωρίς να πληρώνουν το παραμικρό οι δανειστές, ο κ. Τσίπρας το αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την προδοτική υπογραφή του στο 3ο Μνημόνιο”, λέει η κ. Κωνσταντοπούλου και προσθέτει πως “ανάλογα ‘γεγονότα’ είχαν χρησιμεύσει για την υπογραφή τόσο του 1ου όσο και του 2ου Μνημονίου”.

Όπως επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας διευκολύνει το ΔΝΤ στο να μην αποζημιώσει τη χώρα για την τεράστια ζημιά που της έχει ενσυνειδήτως και δολίως προκαλέσει και τον καλεί να απαντήσει σε 17 ερωτήματα-σημεία, για το μείζον θέμα που έχει προκύψει.

Μεταξύ των ερωτημάτων, τον καλεί να εξηγήσει γιατί δεν αξιοποίησε την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους το καλοκαίρι το 2015, η οποία ανέδειξε ότι το ΔΝΤ γνώριζε από το 2010 ότι το Ελληνικό Χρέος ήταν μη βιώσιμο, αλλά και τις συνακόλουθες εκθέσεις του ΔΝΤ με τις οποίες συνομολογούσε για πρώτη φορά δημόσια τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πρότεινε το κούρεμά του.

Επιπλέον τον καλεί να εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος της κ. Λαγκάρντ στο ΔΝΤ, και γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει διεκδικήσει αποζημίωση από το ΔΝΤ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ρωτάει γιατί δια στόματος κ. Τσακαλώτου η κυβέρνηση μιλά για “το καλό ΔΝΤ της κας Λαγκάρντ και το κακό ΔΝΤ των τεχνοκρατών, αλλά όχι όλων” και γιατί προσφέρει τη διέξοδο υποβάθμισης του θέματος σε ζήτημα που αφορά μόνον την Βελκουλέσκου και τον Τόμσεν.

“Γιατί Τσίπρας και Παυλόπουλος αναλαμβάνουν τόσο άκομψα το ρόλο των εκπροσώπων ενός μέρους μόνο των δανειστών, παραβιάζοντας τόσο απροκάλυπτα τις υποχρεώσεις τους προς τον Ελληνικό Λαό και τη Δημοκρατία;”, αναφέρει ακόμα.

Η ίδια αναρωτιέται εάν θα δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται και των θέσεων που παίρνει η κυβέρνησή του για το ασφαλιστικό, καθώς και την επίσημη θέση του Μαξίμου για την διαγραφή χρέους.

Επιπλέον, αναρωτιέται αν θα απαιτήσει την άμεση δημοσιοποίηση της συγκαλυπτόμενης Ανάλυσης Βιωσιμότητας Χρέους του ΔΝΤ, στην οποία αναφέρονται συγκεκριμένα οι Τόμσεν-Βελκουλέσκου, καθώς και αν θα γνωστοποιήσει εάν συντρέχει σε μέλη της Κυβέρνησής του σύγκρουση συμφερόντων.

“Ήταν τόσο 'πολλά τα λεφτά' που θα διανεμηθούν σε ημετέρους για το προσφυγικό, που ξέχασε όσα έλεγε το Σεπτέμβρη;”, σημειώνει.

“Έχει στερέψει η έμπνευση, αφού επέλεξε το κακότεχνο θέατρο της σύγκρουσης με τη διαπλοκή με πανομοιότυπο τρόπο και σε ανάλογη συγκυρία με την περυσινή σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, την οποία ο ίδιος στη συνέχεια διέλυσε πριν ολοκληρωθεί το έργο της”, αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου και καταλήγει πως ο Αλέξης Τσίπρας “εκχωρεί τα πάντα, ακόμη και τον πολιτισμό της χώρας σε αμφισβητούμενα ξενόφερτα πρόσωπα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ