ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη «τοξοβόλου»: Το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Σύλληψη «τοξοβόλου»: Το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης εξετάζει η Αντιτρομοκρατική
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ακόμη και το σενάριο της προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης από τους συλληφθέντες στη μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα τα ξημερώματα.

Οι συλλήψεις ήταν τρεις. Στα χέρια των Αρχών έπεσε ο δραπέτης των φυλακών Τίρυνθας, Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός με το ψευδώνυμο «τοξοβόλος του Συντάγματος», μία συνεργός της Πόλας Ρούπα και ακόμη μία γυναίκα.

Εντοπίστηκαν μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στην κατοχή του «τοξοβόλου του Συντάγματος»

Στην κατοχή του «τοξοβόλου» και της συνεργού της Πόλας Ρούπα εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Συγκεκριμένα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν ένα καλάσνικοφ, ένα σκόρπιον και δύο πιστόλια. Μάλιστα, είχαν σφαίρα στη θαλάμη.

Να σημειωθεί πως ο Μιχαηλίδης, που είχε αποδράσει από τις φυλακές τον περασμένο Ιούνιο, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών και 9 μηνών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ένας νεαρός. Την ίδια ώρα, είχε κατηγορηθεί και για δύο ληστείες τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Βίντεο από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του «τοξοβόλου»

Είχε συλληφθεί, αρχικά, από τις Αρχές το 2011, καθώς σημάδευσε με τόξο την Βουλή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Βίντεο από την επιχείρηση

Την ίδια ώρα, το «φως» της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή όπου έλαβε χώρα η επιχείρηση.

Στο βίντεο καταγράφεται το αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν οι τρεις συλληφθέντες, να ακολουθείται από δύο οχήματα της Αντιτρομοκρατικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ