ΕΛΛΑΔΑ

Μίσθωση ξενοδοχείων για φιλοξενία προσφύγων αναζητά ο ΟΗΕ

Μίσθωση ξενοδοχείων για φιλοξενία προσφύγων αναζητά ο ΟΗΕ
Πρόσφυγες EUROKINISSI

Ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες για διάστημα εννέα μηνών αναζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ απέστειλε αίτημα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (το οποίο το προώθησε αναλόγως στις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων), μέσω του οποίου ζητούνται από τους ενδιαφερόμενους λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος εκμίσθωσης ξενοδοχείων ενός ή δύο αστέρων με τουλάχιστον 100 κλίνες για διάστημα 9 μηνών.

Ζητούνται επίσης πληροφορίες για τα κόστη καθαρισμού και συντήρησης (all inclusive) και παροχής τριών γευμάτων την ημέρα. Σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία αυτά πρέπει να είναι 50 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση της Ύπατης Αρμοστείας φαίνεται πως έχει σχετικά επείγοντα χαρακτήρα καθώς κάνει λόγο για ξενοδοχεία τα οποία θα μπορούν να είναι άμεσα διαθέσιμα.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή της Ύπατης Αρμοστείας, δεν αποτελεί μια δράση που έγινε τώρα για να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση, αλλά το χαρτί εστάλη στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία 20.000 θέσεων υποδοχής για αιτούντες άσυλο και υποψήφιους για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ