ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ελεύθεροι οι δικηγόροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ελεύθεροι οι δικηγόροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης
INTIME

Ελεύθεροι είναι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης που προσήχθησαν νωρίτερα μαζί με άλλους πολίτες στην ΓΑΔΑ για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι δύο δικηγόροι προσήχθησαν το μεσημέρι με άλλους από το κέντρο της Αθήνας, όπου πολίτες, φορείς και συλλογικότητες επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο που έπεσε νεκρός σαν σήμερα πριν 12 χρόνια ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού, για απότιση φόρου τιμής.

Στην συνέχεια οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ από όπου με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Παπαδάκη:

«Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».

Οι δύο νομικοί, ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους καταγγέλλουν για την «παράνομη σύλληψή τους και την παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

Δικογραφία εις βάρος και των 110 προσαχθέντων

Συνολικά προσήχθησαν 110 άτομα, στα οποία επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Οι 80 βρίσκονται στο Αλλοδαπών και κρατούνται στο χώρο του αμφιθεάτρου στο ισόγειο.

Οι υπόλοιποι βρίσκονται στη ΓΑΔΑ μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Προσαγωγές και ένταση

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει έντονη παρουσία και να έχει ήδη προχωρήσει σε περισσότερες από 100 προσαγωγές πέριξ των Εξαρχείων.

Μπλόκα έχουν στηθεί από το πρωί στα Χαυτεία και στο Πανεπιστήμιο ενώ αστυνομικοί προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, δεν επιτρέπεται σε κανέναν η πρόσβαση στο σημείο της δολοφονίας -ούτε καν σε δημοσιογράφους ή φωτογράφους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον τόπο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια.Παρότι τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων απαγορεύονται με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ