ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσφεύγει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσφεύγει ο Δημήτρης Λιγνάδης
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την πρόθεσή του να κινηθεί άμεσα νομικά ο Δημήτρης Λιγνάδης -όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει στην επιστολή παραίτησής του- γνωστοποίησε ο δικηγόρος του, για τον εντοπισμό χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον κατονομάζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις βίας.

Μόλις δύο ημέρες μετά την παραίτησή του από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, ο σκηνοθέτης -μέσω του δικηγόρου του- ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Δεν θα κάνω δημόσια τοποθέτηση. Προς το παρόν. Την υπόθεση την παρακολουθούν οι δικηγόροι μου. Φυσικά θα κινηθώ νομικά, εννοείται. Θα κινηθώ νομικά αν υπάρξει σαφής πρόκληση σε βάρος μου», τόνισε σε δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Υπάρχει ένα όργιο φημών χωρίς να κατονομάζεται κάποιος, αλλά αυτό συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε αυτή την περίπτωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί και τον εαυτό του. Και για αυτό το λόγο άλλωστε και προέβη στην παραίτησή του το Σάββατο, με σκοπό να αποσυνδέσει το όνομά του από το Εθνικό Θέατρο για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο δικηγόρος Νίκολαος Γεωργουλέας, στον Ant1.

«Αλλά, στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει ο ίδιος λήπτης κάποιας πληροφορίας κάποιας προσκλήσεως από τις αρμόδιες Αρχές για αδικήματα που τον αφορούν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο Δημήτρης Λιγνάδης έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook επικαλούμενος λόγους «καθαριότητας».

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας την Κυριακή για την παραίτηση Λιγνάδη δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον πρώην, πλέον, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σε σημερινές της δηλώσεις στο Mega, η κυρία Μενδώνη -μεταξύ άλλων- ανέφερε:

«Για πολλούς οι καταγγελίες είναι επώνυμες. Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω από αυτόν και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί όπως εκείνος κρίνει τον εαυτό του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ