ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αρχές - Δύο μαρτυρίες «φωτιά»

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι Αρχές - Δύο μαρτυρίες «φωτιά»
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Συμβόλαιο θανάτου βλέπουν οι αρχές πίσω από τη εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του στον Άλιμο.

«... Το μένος του εκτελεστή και τα σημεία που βρέθηκαν οι σφαίρες στο σώμα του δημοσιογράφου δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο. Δεν ήταν στόχος ο εκφοβισμός ή το να σταλεί ένα μήνυμα. Όποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό» λέει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες.

Αυτή τη στιγμή οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες - φωτιά. Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.

Όπως μάλιστα είπαν στους αστυνομικούς, οι δράστες φορούσαν φόρμες παραλλαγής και ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που κατέβηκε και πυροβόλησε.

Αναλύοντας τη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ αιφνιδιάστηκε, δέχθηκε τις περισσότερες σφαίρες πίσω, πλάι, στο κεφάλι και στο θώρακα και έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ανέλαβε την υπόθεση έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς δεν αποκλείεται συνεργός των εκτελεστών να παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο την ώρα που έφυγε από τη δουλειά του στην Κηφισιά και να έδωσε σήμα στους δύο δολοφόνους να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Τις επόμενες ημέρες αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του και τους συνεργάτες του, προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν είχε δεχθεί απειλές αλλά και το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

Διαβάστε επίσης:

Ενέδρα στον Άλιμο: Το χρονικό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ