ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων

Φωτιά Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, στην Εύβοια, όπου συνεχίζουν να καίνε καταστροφικές πυρκαγιές.

Η εν λόγω κήρυξη που προέκυψε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι πολύ κρίσιμη.

Στο χωριό Κεχριές οι κάτοικοι εγκατέλειψαν άρον άρον τα σπίτια τους καθώς το τεράστιο μέτωπο είναι ασταμάτητο και έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια με τις καμπάνες και από ένα περιπολικό της αστυνομίας που έσπευσε εκεί και έφυγαν με δικά τους μέσα για ασφαλή σημεία, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να πλησιάζουν.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ