ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Χτύπησε τη Βόρεια Εύβοια με πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Χτύπησε τη Βόρεια Εύβοια με πλημμύρες και κατολισθήσεις
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία «Αθηνά» στη Βόρεια Εύβοια όπου το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα μετά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού.

Πιο αναλυτικά, στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες υπήρχαν και κατολισθήσεις σε Αχλάδι, Κοτσικιά.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, έκανε έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ σύμφωνα με όσα δήώσε στο evima.gr, «Κατακλυσμό έκανε νωρίτερα στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου μας.

Η βροχή είναι έντονη με αποτελέσματα να δημιουργήσει προβλήματα και να κόψει στα δύο την παραλία των Λουτρών.

Ωστόσο έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα από Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νέα επιδείνωση από την Κυριακή

Εν τω μεταξεί, νέα επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει από την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ σημαντικές θα είναι οι βροχοπτώσεις στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε και η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα στα δυτικά και νότια το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής, συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα αποκτήσουν συνεχή και έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ