ΕΛΛΑΔΑ

Στηρίζει τον πρύτανη του ΑΠΘ για τις εναντίον του απειλές η Επιτροπή Κοσμητόρων

Στηρίζει τον πρύτανη του ΑΠΘ για τις εναντίον του απειλές η Επιτροπή Κοσμητόρων
Μετά τις απειλές, άγνωστοι τύπωσαν ακόμη και «κηδειόχαρτα» κατά του πρύτανη ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση με την οποία «στέκεται αλληλέγγυα στις Πρυτανικές Αρχές και στον ίδιο τον Πρύτανη για την εικονική και λεκτική βία που δέχεται», εξέδωσε η Επιτροπή Κοσμητόρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

«Οι σκοτεινές, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές “δυνάμεις”, που κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή, υπηρετούν την κατάλυση του πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας, εντός του οποίου λειτουργείται με σεβασμό ο δημοκρατικός διάλογος, με τις οποιεσδήποτε συμφωνίες και διαφωνίες μας. Απειλές και εκφοβισμοί εναντίον οποιουδήποτε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, είτε πρόκειται για το νεότερό μας φοιτητή- τρια είτε για τον πρύτανη του Ιδρύματος, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, γι’ αυτό και τις καταδικάζουμε απερίφραστα», τονίζει η ανακοίνωση από τις κοσμητόρισσες και τους κοσμήτορες των 11 Σχολών του ΑΠΘ.

Νωρίτερα, υπέρ του πρύτανη είχε ταχθεί τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στις απειλές κατά του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «ακραίες φασιστικές συμπεριφορές, ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα, αλλά και την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, να καταδικάσουν με απερίφραστο τρόπο αυτά τα περιστατικά.

Από την πλευρα του, ο κ. Τζιτζικώστας, με δήλωσή του την Κυριακή, καταδικάζει την «προσωπική επίθεση που δέχεται όλες τις τελευταίες ημέρες ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου».

Σημειώνεται πως το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι προχώρησαν σε μία απειλητική και μακάβρια κίνηση στην περιοχή της Καμάρας, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου

Στις αφίσες αναγράφεται με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

Χαρακτηριστικά ως οικογένεια του πρύτανη αναφέρονται οι «μπάτσοι, ακαδημαϊκοί, Μητσοτάκης, εργολάβοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ