ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τις απειλές και «κηδειόχαρτα» κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάλληψης

Μετά τις απειλές και «κηδειόχαρτα» κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάλληψης
Η επί 34 χρόνια κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου έληξε στις 31 Δεκεμβρίου INTIME NEWS (φωτογραφία αρχείου)

Σε μία απειλητική και μακάβρια κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Καμάρας το Σάββατο, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

Στις αφίσες αναγράφεται με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

Χαρακτηριστικά ως οικογένεια του πρύτανη αναφέρονται οι «μπάτσοι, ακαδημαϊκοί, Μητσοτάκης, εργολάβοι».

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών», ανέφερε για το θέμα σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημειώνει:

«Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας την λήξη της κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου, που διήρκησε 34 χρόνια, είχε κάνει λόγο για το τέλος μιας αυθαιρεσίας, ενώ είχε ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ