ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια μετά τον πυροβολισμό 16χρονου: Επτά συλλήψεις την Τρίτη στη Δυτική Αττική

Επεισόδια μετά τον πυροβολισμό 16χρονου: Επτά συλλήψεις την Τρίτη στη Δυτική Αττική
Στη σύλληψη επτά ατόμων προχώρησαν οι Αρχές μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Δυτική Αττική Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στη σύλληψη επτά ατόμων προχώρησαν οι Αρχές μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Δυτική Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν και 10 αστυνομικοί.

Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» χθες, Τρίτη 6/12, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, μετά από τον πυροβολισμό που δέχτηκε 16χρονος στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (7/12) η αστυνομία έκλεισε την Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω αντικειμένων που πέταξαν ομάδες Ρομά μετά από τη συμπλοκή τους με την αστυνομία.

Στην Περιφερειακή Αιγάλεω παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας έως ότου τα συνεργεία καθαρίσουν το δρόμο από πέτρες, κάδους, λάστιχα κτλ.

Σημειώνεται πως η κατάσταση ήταν δύσκολη τα ξημερώματα στο Μενίδι και συγκεκριμένα στην οδό Μόρνου όταν νεαροί Ρομά πέταξαν διαφορά αντικείμενα έναντι των αστυνομικών δυνάμεων. Από το συμβάν τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η περιφερειακή Αιγάλεω είχε κλείσει λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (06/12) μετά από επεισόδια.

Διοικητής της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε από πυροβολισμό Ρομά

Υπενθυμίζεται ότι από τη σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και Ρομά στο Μενίδι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικιοί εκ των οποίων ο διοικητής της ΟΠΚΕ είναι σε σοβαρή κατάσταση καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο.

Ο διοικητής της ΟΠΚΕ, είναι πατέρας δύο παιδιών και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από πυροβολισμούς στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας, καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Από τα σκάγια, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί οι οποίοι, ωστόσο, δεν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Μενίδι έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (6/12) στην περιοχή Αυλίζα.Όταν έφτασε στην περιοχή η ομάδα ΟΠΚΕ Αθηνών, οι Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ