ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε χωριά της Παραμυθιάς - Ζημιές στην ηλεκτροδότηση

Ιωάννινα: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε χωριά της Παραμυθιάς - Ζημιές στην ηλεκτροδότηση
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε χωριά της Παραμυθιάς INTIME / ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ

Ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Παραμυθιάς στα Ιωάννινα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, ειδικά στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς.

Δύο στέγες κατοικημένων σπιτιών κατέρρευσαν στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Επίσης, έχουν καταρρεύσει τουλάχιστον 5 φράχτες σπιτιών και 6 καμινάδες σε σπίτια. Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερών 3 στάβλοι.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στην Ποταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Συνεργεία του Δήμου Σουλίου και της ΔΕΗ με τη συνδρομή της Αστυνομίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημίες.

Ο ανεμοστρόβιλος επηρέασε και παραλιακές περιοχές με αποτέλεσμα να πέσουν πολλά δένδρα.

Σοβαρές ζημιές σε 40 σπίτια - Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι

Μέχρι στιγμής 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι, καθώς λόγω της κακοκαιρίας ήταν όλοι στα σπίτια τους.

Ήταν τέτοια η δύναμη του αέρα που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα, όπως μια δεξαμενή Τυροκομείου στο χωριό Σκάνδαλο.

Η περιοχή από χθες το βράδυ αντιμετωπίζει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνία. Στην Ποταμιά κατέρρευσαν σταβλικές εγκαταστάσεις, έπεσαν 2 κολόνες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και 4 του ΟΤΕ.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης που βρίσκεται από τη νύχτα στα χωριά θα ζητήσει όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ