ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Στις 28 Μαρτίου η δίκη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς

Γλυκά Νερά: Στις 28 Μαρτίου η δίκη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς
Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Για τις 28 Μαρτίου 2023 διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και μητέρας του παιδιού του μέσα στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά τον Μάϊο του 2021.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας προχώρησε σε διακοπή της δίκης αφού προηγουμένως απέρριψε το αίτημα για αναβολή της εκδίκαση της υπόθεσης που υπέβαλε η νέα δικηγόρος του ήδη καταδικασμένου σε ισόβια και σε επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος έδωσε το παρών στη δικαστική αίθουσα.

Η νέα δικηγόρος του κατηγορούμενου Κατερίνα Μαυροειδή ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, καθώς όπως δήλωσε ορίστηκε στις 9 Φεβρουαρίου και δεν έχει ακόμη λάβει το σύνολο της δικογραφίας για να μπορέσει να ασκήσει επαρκώς τα υπερασπιστικά της καθήκοντα.

Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο τη διακοπή και όχι αναβολή της δίκης επισημαίνοντας πως η ανάγκη του δικηγόρου να προετοιμαστεί δεν μπορεί να συνιστά λόγο αναβολής της δίκης.

«Είναι κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτέων υποθέσεων... Δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δοθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε και ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας για την οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς.

Τελικά οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου απέρριψαν το αίτημα αναβολής της υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στη συνέχεια το δικαστήριο αφού συγκροτήθηκε με την κλήρωση των ενόρκων (τριών γυναικών και ενός άνδρα) διέκοψε για τις 28 Μαρτίου προκειμένου η συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να παραλάβει το σύνολο της δικογραφίας και να προετοιμαστεί για τη δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ