ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στη ΜΕΘ παραμένουν τρεις επιβάτες - Εξιτήριο σε πιο ελαφρά τραυματίες

Τέμπη: Στη ΜΕΘ παραμένουν τρεις επιβάτες - Εξιτήριο σε πιο ελαφρά τραυματίες
Και τα τρία νέα παιδιά παραμένουν σε καταστολή με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν για τη ζωή τους (AP Photo/Giannis Papanikos)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τρεις επιβάτες που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από δύο εβδομάδες.

Ένας τραυματίας, που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης, ενώ ακόμη δύο παιδιά νοσηλεύονται στη ΜΕΘ των νοσοκομείων «Παπαγεωργίου» και «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Σε αρκετά καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι πιο ελαφρά τραυματίες που αναμένονται σταδιακά να πάρουν εξιτήρια και να γυρίσουν σπίτια τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Πολλοί από τους τραυματίες, έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, οπότε αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης για την έκδοση εξιτηρίου και άλλοι (ασθενείς) χειρουργικής φύσεως οι οποίοι παραμένουν για νοσηλεία.

Μάχη για τρεις τραυματίες στις ΜΕΘ

Πιο κρίσιμη εκτιμάται ότι είναι η κατάσταση του 20χρονου Γεράσιμου από το Βόλο με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι κάθε ώρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερο ένα κομμάτι από τη μάχη που δίνει για τη ζωή.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν επίσης οι δύο κοπέλες που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Πρόκειται για τη Δάφνη, τη σύντροφο του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που ταξίδευαν μαζί καθώς και την Ανίσια, μία νεαρή κοπέλα που επίσης έχει κάκωση στον θώρακα. Η ίδια βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο, παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη, όπως λένε οι θεράποντες γιατροί.

Και τα τρία νέα παιδιά παραμένουν σε καταστολή με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν για τη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ