ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο 66χρονος λυράρης που βίαζε και εξέδιδε τον ανήλικο στην Κρήτη

Αυτός είναι ο 66χρονος λυράρης που βίαζε και εξέδιδε τον ανήλικο στην Κρήτη
INTIME NEWS

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 66χρονου λυράρη από την Κρήτη που διώκεται για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του έγινε κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες του πατώντας εδώ.

Σε βάρος του 66χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του και συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του κατ εξακολούθηση, πορνογραφία ανήλικων υπό τις μορφές της διάθεσης και διαβίβασης μέσω πληροφοριακών συστημάτων υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την άσκηση και απειλή χρήσης βίας εις βάρος ανηλίκου (και) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ εξακολούθηση, μαστροπεία τελεσθείσα διά της χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών και όχι, διευκόλυνση των προσβολών της ανηλικότητας κατ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση, διαβίβαση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από την χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.

Το ιστορικό της δυσώδους υπόθεσης

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 66χρονος εκμεταλλευόταν το αγόρι από το 2018, όταν ήταν μόλις 11 ετών έως και τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο κατηγορούμενος, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανήλικου, απειλούσε και βίαζε το αγόρι ενώ το 2020 το ανάγκασε να του στείλει βίντεο και φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο, με τα οποία δημιούργησε προφίλ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο όνομα του παιδιού.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023 έκλεινε ραντεβού και προωθούσε σε άνδρες τον ανήλικο, οι οποίοι τον βίαζαν.

Η έρευνα των αστυνομικών έδειξε, επίσης, ότι ο μουσικός είχε δημιουργήσει και τρία ψεύτικα προφίλ στο Instagram, μέσω των οποίων συνομιλούσε με άλλους χρήστες, στέλνοντάς τους μάλιστα πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστή τον 16χρονο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της οικογένειας 16χρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, βρίσκονται κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με θύμα το μικρό αγόρι.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα ψεύτικα προφίλ που υπάρχουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου, προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ