ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η δίκη για τις αγωγές που έχει καταθέσει ο Κιμούλης - Το ύψος της αποζημίωσης

Ξεκινά η δίκη για τις αγωγές που έχει καταθέσει ο Κιμούλης - Το ύψος της αποζημίωσης
Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / IN TIME

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη (27/4) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η δίκη για τις αγωγές που έχει καταθέσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης, τόσο κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), όσο και κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, με το ποσό της αποζημίωσης να φτάνει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Ζέτα Δούκα ήταν εκείνη που έκανε την αρχή τον Ιανουάριο του 2021, όταν κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, ενώ έκτοτε ακολούθησαν και άλλοι.

Υπενθυμίζεται ότι, στην αγωγή που έχει καταθέσει κατά του ΣΕΗ ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί ηθική βλάβη λόγω της διαγραφής του από το σωματείο, μετά τις καταγγελίες ηθοποιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και άσκησης σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας.

Η αγωγή 91 σελίδων του ηθοποιού και σκηνοθέτη στρέφεται επίσης κατά του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου, Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και δυο ακόμη μελών του εν λόγω συμβουλίου, ενώ διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του Πειθαρχικού.

Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία, την οποία όπως υποστηρίζει υπέστη.

Δούκα, Χρυσικού και Ψαρράς: «Απέλπιδα προσπάθεια» η αγωγή Κιμούλη

Από την πλευρά τους, οι ηθοποιοί Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και Νίκος Ψαρράς, είχαν δημοσιοποιήσει κοινή ανακοίνωση στις 26 Φεβρουαρίου, με την οποία απαντούσαν στην αγωγή του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος διεκδικεί από εκείνους αποζημίωση ύψους 731.227,80 ευρώ.

Οι ηθοποιοί ζητούν από την ελληνική Δικαιοσύνη «να λάμψει η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τα ονόματα τους».

Η ανακοίνωση

Μας επιδόθηκε εχθές αγωγή του Γιώργου Κιμούλη με την οποία μας εγκαλεί για συκοφαντική του δυσφήμηση, απαιτώντας να του καταβάλουμε ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχη αγωγή έχει ασκήσει εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού του Συμβουλίου. Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις ανάρμοστες πράξεις του και να «ακυρώσει» την εκκρεμούσα σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία περί διαγραφής του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Εμμένουμε κατηγορηματικά σε όσα έχουμε καταθέσει τόσο δημοσίως όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ