ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι δύο συλληφθέντες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι δύο συλληφθέντες
CNN Greece

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (3/5) έλαβαν οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μετά την μεταγωγή του στα Δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί του Σαββάτου (29/4).

Νωρίτερα, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασαν το χρονικό της έρευνας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που μεταξύ άλλων αποκάλυψαν ότι οι δράστες έκαναν ... πρόβα μία ημέρα πριν προχωρήσουν στην αποτρόπαια πράξη.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα βίντεο από την προηγούμενη ημέρα, που φαίνεται και η μηχανή των δραστών αλλά και το βαν που χρησιμοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία που έχουν ήδη γίνει γνωστά από χθες, Παρασκευή, ότι δηλαδή οι δύο συλληφθέντες έχουν συγγενική μεταξύ τους σχέση και είναι Έλληνες ηλικίας 40 και 48 ετών.

Ωστόσο, πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι η αστυνομία γνωρίζει ολόκληρο τον επιχειρησιακό βραχίονα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, που φέρεται να αποτελείται από έξι άτομα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για άλλα τρία άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα τριών ακόμη προσώπων, που σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται να είχαν ρόλο στη δολοφονία - όμως ακόμα δεν βρέθηκαν τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη με έκδοση ενταλμάτων.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα είναι και αυτό ενός έγκλειστου στις φυλακές, με το εν λόγω πρόσωπο να μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών και να ερευνάται ακόμη και η περίπτωση να ήταν στην ομάδα του ηθικού αυτουργού.

Την ίδια ώρα, η εξέταση των τηλεφώνων των δύο συλληφθέντων αποκάλυψε ουσιαστικά στοιχεία για την υπόθεση.

Τους «πρόδωσε» το λευκό βαν

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες για 48 ώρες είχαν αφήσει τα κινητά τους τηλέφωνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να τα χρησιμοποιήσουν καθόλου ενώ εξακριβώθηκε ότι τα τρία πρόσωπα, που μνημονεύονται στη δικογραφία είχαν αγοράσει την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, «πακιστανικά τηλέφωνα», τα οποία κατέληξαν και στα χέρια των εκτελεστών.

Η ύπαρξη του λευκού βαν, ήταν αυτή που στην ουσία σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων, καθώς από την πινακίδα κυκλοφορίας ήταν ξεκάθαρο σε ποια εταιρεία ανήκει.

Όταν μάλιστα, κλήθηκε πριν από 20 ημέρες, αρχικά στο Ανθρωποκτονιών, για να δώσει εξηγήσεις ένας από τους δύο συλληφθέντες, που ήταν και ο οδηγός, παραδέχτηκε ότι ανήκει στην εταιρεία της συζύγου του και ότι το οδηγεί μόνο ο ίδιος.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο αυτό για να μην κινήσουν τις υποψίες και σε περίπτωση ελέγχου από διερχόμενους αστυνομικούς, να μην προκαλέσουν υπόνοιες ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.

Για τον ίδιο λόγο, χρησιμοποίησαν και τη μηχανή τους οι εκτελεστές, καθώς έχει προκύψει ότι δεν ήταν ένα σκούτερ που είχε κλαπεί.

Μάλιστα, το ίδιο σκούτερ φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε και στη δολοφονία του μπόντι μπίλντερ στο Γαλάτσι, για την οποία έχει ένταλμα ένας από τους δύο συλληφθέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ