ΕΛΛΑΔΑ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Εκδήλωση για την ολιστική προσέγγιση του ασθενούς

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Εκδήλωση για την ολιστική προσέγγιση του ασθενούς
pixabay

Ένα ενδιαφέρον υγειονομικό ζήτημα- το οποίο απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία- θα συζητηθεί σε εσπερίδα την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη / Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 55.

«Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση», είναι το θέμα της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται από την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και την υποψήφια δημοτική παράταξη «Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο» με επικεφαλής τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ακουστούν απόψεις, σχετικά με τις Προτάσεις για δομές, δράσεις και το Κοινωνικό Έργο στον Άγιο Δημήτριο.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας, αποτελεί ένα σοβαρό αυτοάνοσο πρόβλημα υγείας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς αγγίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους νεότερης ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους.

Αναλυτικά οι ομιλητές είναι οι εξής:

  • Γιώργος Παπατριανταφύλλου, Επικοινωνιολόγος Θέμα: «Οι ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στον Άγιο Δημήτριο Προτάσεις και κοινωνικές δομές»
  • Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΕΣΚΠ, Υπεύθυνος Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
  • Τσιρούκη Γεωργία, Κλινική ψυχολόγος, Θέμα: «Ψυχοθεραπεία για ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας»
  • Δραγανιδάκη Λουκία, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Θέμα: «Διατροφή για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας»
  • Μαργαρίτα Ντονικιάν, Εικαστικός Θέμα: «Τα οφέλη της εικαστικής τέχνης για τον ασθενή που πάσχει απο ΣΚΠ»
  • Τάτσης Μάριος, Γυμναστής Ειδικής Φυσικής Αγωγής - Προσαρμοσμένης Άσκησης, με δραστηριότητα: Θεραπευτική μουσική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ