ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένας από τους συλληφθέντες «δείχνει» τέσσερις ως διακινητές

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένας από τους συλληφθέντες «δείχνει» τέσσερις ως διακινητές
EUROKINISSI / ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι απολογίες των εννέα ατόμων που έχουν συλληφθεί ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.  'Ολοι οι κατηγορούμενοι παραμένουν προσωρινά καρατούμενοι.

Οι συλληφθέντες δηλώνουν αθώοι, ωστόσο ένας εκ των συλληφθέντων σύμφωνα με την ΕΡΤ «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές.

Στις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες, Αιγύπτιοι, δήλωσαν αθώοι και υποστήριξαν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά ενώ κατονομάζουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ομοεθνή τους.

Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε ότι είναι αθώος, και ότι τον κατηγορούν επειδή γνώριζε τον καπετάνιο. Ένας άλλος εξηγεί πως προσπαθούσε να βάλει τάξη στο κατάστρωμα «γιατί είμασταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου προκειμένου να βοηθήσω για να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Βρέθηκε άλλη μία σορός, στους 82 οι νεκροί

Νωρίτερα την τρίτη, εντοπίστηκε μία ακόμη σορός από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου, ανεβάζοντας τη λίστα θανάτου στους 82 νεκρούς.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα Π.Ν. και τέσσερα παραπλέοντα πλοία.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως 3-4 BF.

Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 81 σοροί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ