ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας - Προφυλακιστέοι οι εννέα συλληφθέντες

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας - Προφυλακιστέοι οι εννέα συλληφθέντες
EUROKINISSI

Συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 21/06 η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων από το Λιμενικό Σώμα νοτιοδυτικά της Πύλου, εκεί όπου σημειώθηκε το ναυάγιο με τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες.

Σήμερα, στην περιοχή επιχειρούν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 4 μποφόρ.

Σημειώνεται πως την Τρίτη 20/06 εντοπίστηκε μία ακόμη σορός από το πολύνεκρο ναυάγιο, ανεβάζοντας τη λίστα θανάτου στους 82 νεκρούς. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 104.

Παράλληλα, χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των εννέα ατόμων που έχουν συλληφθεί ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραμένουν προσωρινά καρατούμενοι.

Οι συλληφθέντες δηλώνουν αθώοι, ωστόσο ένας εκ των συλληφθέντων σύμφωνα με την ΕΡΤ «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές.

Στις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες, Αιγύπτιοι, δήλωσαν αθώοι και υποστήριξαν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά ενώ κατονομάζουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ομοεθνή τους.

Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε ότι είναι αθώος, και ότι τον κατηγορούν επειδή γνώριζε τον καπετάνιο. Ένας άλλος εξηγεί πως προσπαθούσε να βάλει τάξη στο κατάστρωμα «γιατί είμασταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου προκειμένου να βοηθήσω για να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ