ΕΛΛΑΔΑ

Πώς φυλάκισαν τους ανήλικους οι δουλέμποροι στο κέντρο της Αθήνας - Ο ρόλος του «Πάτρικ»

Πώς φυλάκισαν τους ανήλικους οι δουλέμποροι στο κέντρο της Αθήνας - Ο ρόλος του «Πάτρικ»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Φυλακισμένους σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Φυλής χωρίς τα κινητά τους τηλέφωνα και με απειλές για τη ζωή τους, κρατούσαν ομήρους τέσσερα 16χρονα παιδιά από το Αφγανιστάν, δουλέμποροι.

Η περιπέτεια για τα ανήλικα ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου, όταν μαζί με άλλους ανήλικους πέρασαν από την περιοχή του Έβρου και έφτασαν πεζή μέχρι την Κομοτηνή.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το σχέδιο του δουλέμπορου, ένα μέλος του κυκλώματος, με το μικρό όνομα «Πάτρικ», τους ενημέρωσε ότι θα τους παραλάβει όχημα και θα τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Όταν οι ανήλικοι έφτασαν στην οδό Φυλής, οι δουλέμποροι τους κλείδωσαν στο υπόγειο και άρπαξαν τα κινητά τους.

Τέσσερις ημέρες αργότερα εμφανίστηκε μπροστά τους ένας άγνωστος άνδρας και αφού τους έδωσε τις συσκευές των τηλεφώνων τους, τους διέταξε να πάρουν τηλέφωνο την οικογένειά τους και να τους στείλουν 3.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ τους απείλησε ότι αν δεν το έκαναν θα τους σκότωνε.

Ένας από τους 16χρονους, ενώ είχε το κινητό στα χέρια του έστειλε το στίγμα τοποθεσίας με μήνυμα, σε ένα φίλο του στην Ελλάδα και τη λέξη «βοήθεια».

Ο φίλος του ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του υπογείου και απελευθέρωσαν τέσσερα άτομα.

Έπειτα, οδηγήθηκαν σε δομή προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ γίνεται έρευνα για τα μέρη των δουλεμπόρων που απήγαγαν και φυλάκισαν τους τέσσερις ανήλικους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ