ΕΛΛΑΔΑ

Κασιδιάρης: Η αίτηση αποφυλάκισης και τα ερωτήματα για «Σπαρτιάτες» και ευρωεκλογές

Κασιδιάρης: Η αίτηση αποφυλάκισης και τα ερωτήματα για «Σπαρτιάτες» και ευρωεκλογές
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αίτηση για υφ’ όρων απόλυση θα υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης τον Φεβρουάριο του 2024, μια κίνηση που γεννά ερωτήματα για τις επόμενες κινήσεις του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τόσο όσον αφορά μια πιθανή κάθοδό του στις τις ευρωεκλογές, όσο και τη πιθανή συμμετοχή του στο κόμμα «Σπαρτιάτες» το οποίο στήριξε με ανάρτησή του από τις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν οι δικηγόροι του, ο Ηλίας Κασιδιάρης ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση για την αποφυλάκισή του με όρους, καθώς θα έχει εκτίσει τα τρία πέμπτα της πρωτόδικης ποινής του που ήταν 13 χρόνια και 6 μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Τον Φεβρουάριο, θα έχει εκτίσει συνολικά 4,5 χρόνια αφού η καταδικαστική απόφαση είχε είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2020 ενώ είχε εκτίσει και έναν χρόνο το 2014.

Η αίτηση θα κατατεθεί στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας που θα εξετάσει τη συμπλήρωση των απαιτούμενων χρόνων (4,5-5 έτη) θα εξετάσει κι άλλη μια σειρά δεδομένων. Μεταξύ αυτών θα είναι η διαγωγή του Ηλία Κασιδιάρη εντός των φυλακών. Στην περίπτωση που δεν απορριφθεί η αίτησή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα αποφυλακιστεί με όρους που μπορεί να περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αποφυλακιστεί δε θα μπορεί να έχει καμία απολύτως κοινοβουλευτική δράση καθώς σύμφωνα με την τροπολογία Βορίδη πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα πρέπει να έχει εκτίσει όλη την πραγματική ποινή του, δηλαδή και τα 13 χρόνια και τους 6 μήνες.

Συνταγματολόγοι: Ενδεχόμενη ακύρωση της εκλογής των «Σπαρτιατών» αν αποδειχθεί σχέση με Κασιδιάρη

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο οι Σπαρτιάτες να μείνουν εκτός Βουλής, εφόσον γίνει κάποια ένσταση στο εκλογοδικείο, είναι πλέον ανοιχτό σύμφωνα με αρκετούς συνταγματολόγους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που έδωσε όλα τα στελέχη του κόμματος Έλληνες στους Σπαρτιάτες, θα μπορούσε να κατηγορηθεί για υποκρυπτόμενη ηγεσία, κάτι που αντιβαίνει στον εκλογικό νόμο.

Το «νενικήκαμεν» του Κασιδιάρη με μπλουζάκι «Σπαρτιάτες»

Ο προφυλακισμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, πανηγύρισε τη μεγάλη εκλογική «νίκη» του κόμματος Σπαρτιάτες με ανάρτηση στο Twitter.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη:

Σήμερα συντελέστηκε ένας ανεπανάληπτος θρίαμβος των Ελλήνων που μάχονται Υπέρ Πατρίδος και ταυτόχρονα μία πρωτοφανής πανωλεθρία του συστήματος εξουσίας. Επί τέσσερα χρόνια αντιμετώπισα έναν πόλεμο ολοκληρωτικό, ο οποίος φαινομενικά είχε στόχο εμένα, στην πραγματικότητα όμως στρεφόταν ενάντια στην Ελεύθερη βούληση των πολιτών, τις ελεύθερες εκλογές και την ίδια τη Δημοκρατία», έγραψε μεταξύ άλλων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ