ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στα Οινόφυτα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - Μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν σπίτι

Πυρκαγιά στα Οινόφυτα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - Μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν σπίτι
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στα Οινόφυτα εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/7) σε εργοστάσιο της περιοχής. Η φωτιά οριοθετήθηκε ενώ νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο προειδοποιεί για τοξικούς καπνούς. Καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

«Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική γι’ αυτό και οι κάτοικοι στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα» είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/7) σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 6:00 το πρωί σε εργοστάσιο παρασκευής πρώτων υλών για βερνίκια και χρώματα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Στο σημείο έφτασαν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε στην ΕΡΤ ότι η φωτιά οριοθετήθηκε και το πύρινο μέτωπο «έχει περιοριστεί σε μια πτέρυγα του εργοστασίου ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Επίσης, ανέφερε ότι οι κάτοικοι στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, προκειμένου να μην εμφανίσουν δυσχέρεια της αναπνευστικής τους λειτουργίας.

Νωρίς το πρωί υπήρχε ανάκληση της κυκλοφορίας για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ