ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για νοθευμένα ποτά μετά τον θάνατο των δύο Ιρλανδών στην Ίο- Νέα στοιχεία

Έρευνα για νοθευμένα ποτά μετά τον θάνατο των δύο Ιρλανδών στην Ίο- Νέα στοιχεία

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται πλέον και η περίπτωση κατανάλωσης νοθευμένων ποτών, την ώρα που η έρευνα των Αρχών είναι σε εξέλιξη όσον αφορά τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο των δύο Ιρλανδών μαθητών στην Ίο όπου γιόρταζαν στο νησί μαζί τους συμμαθητές τους την αποφοίτησή τους από το κολλέγιο St Michael του Δουβλίνου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο των δύο 18χρονων Ιρλανδών μαθητών με λίγες ώρες διαφορά στην Ίο, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο τα ποτά που κατανάλωσαν οι μαθητές να ήταν νοθευμένα, την ώρα που στο νησί καταφθάνει επιτροπή από την Ιρλανδία προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος του O'Donnell προήλθε έπειτα από πτώση σε γκρεμό, πιθανότατα όντας μεθυσμένος, ενώ ο έτερος 18χρονος, Max, κατέρρευσε λίγες ώρες μετά στο λιμάνι της Ίου, από παθολογικά προβλήματα, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του.

Η είδηση για τον θάνατο των δύο μαθητών με διαφορά λίγων ωρών κάνει τον γύρο του κόσμου, την ώρα που σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, στην Ίο βρίσκονται περίπου 1.000 Ιρλανδοί, οι οποίοι μετά την τραγωδία επιστρέφουν εσπευσμένα στο Δουβλίνο.

Η νεκροψία θα ρίξει «φως» στα αίτια θανάτου

Σημειώνεται ότι η νεκροψία των Andrew O’Donnell και Max Wall θα γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πειραιά και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου των δύο αγοριών. Κατόπιν, οι σοροί τους θα επαναπατριστούν για να γίνουν οι κηδείες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Max Wall στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε μία επιτυχημένη εγχείρηση καρδιάς πριν από περίπου τρία χρόνια. Η νεκροψία αναμένεται να δείξει κατά πόσο τα προβλήματα αυτά συνετέλεσαν στον θάνατό του.

Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο μαθητές

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιρλανδοί Andrew O’Donnell και Max Wall ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα του Cyclades24.gr, ο νεαρός Max επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμά του με τα πόδια, όπως και συνηθίζουν αρκετοί τουρίστες να κυκλοφορούν στο νησί αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές.

Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν, αφού οι φίλοι του όταν γύρισαν στο δωμάτιο δεν τον βρήκαν στο δωμάτιο. Αμέσως οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχιζαν να αναζητούν τον νεαρό Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, προφανώς έχασε τις αισθήσεις του, παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας με το κεφάλι.

Λίγη ώρα αργότερα και πριν οι φίλοι του συνειδητοποιήσουν την ξαφνική απώλειά του, ένα ακόμα μέλος της παρέας, ο νεαρός Andrew, που έπασχε από χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, πέθανε, από ανακοπή, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του.

Οι ανακοινώσεις από σχολείο και ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο παιδιών. «Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Irish Independent.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε: «Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια καταστροφική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Max Wall. Ο Μax ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Δύο συμμαθητές του Leaving Cert έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα σε μια καταστροφική απώλεια για το πρώην σχολείο τους. Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια καταστροφική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Max Wall. Ο Max ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους φοιτητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Max σε αυτή τη φοβερή στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες».

Συγκλονιστικά τα λόγια και για τον δεύτερο νεαρό: «Ο Andrew δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειές του και σπουδαίος αδερφός του Ρόρι. Ο Andrew θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ