ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: Νέα καταγγελία για θάνατο ασθενή ενώ περίμενε ασθενοφόρο

Περιστέρι: Νέα καταγγελία για θάνατο ασθενή ενώ περίμενε ασθενοφόρο
INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Μία ακόμα καταγγελία που αφορά το θάνατο ασθενούς ενώ περίμενε το ΕΚΑΒ αυτή τη φορά στο Περιστέρι, ήρθε στη δημοσιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τραγικό περισττικό, να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν η οικογένεια ενός 52χρονου γιατρού κάλεσε ασθενοφόρο. Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, στη δεύτερη κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ τους ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Μάλιστα, τους γνωστοποιήθηκε πως δεν μπορούσαν να πάνε τον ασθενή στο Αττικό Νοσοκομείο, παρότι ήταν πολύ κοντά στην οικία του, γιατί δεν εφημέρευε. Αντίθετα, θα τον πήγαιναν στο Γενικό Κρατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο καθυστέρησε 47 λεπτά και όταν πήραν τηλέφωνο την οικογένεια του 52χρονου, για να αναφέρουν ότι είναι καθ' οδόν το ασθενοφόρο, τους ενημέρωσαν ότι τον μετέφεραν με ιδιωτικό μέσο σε ιδιωτική κλινική, εκεί όπου ο 52χρονος κατέληξε. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, σε όλη την Αττική τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν μόλις 30 ασθενοφόρα.

Στην περιοχή του Περιστερίου υπάρχουν 5 ασθενοφόρα, τα οποία ήταν σε άλλα περιστατικά.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την νέα καταγγελία, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όταν η ΝΔ κυβερνά εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μία ημέρα μετά την επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας και λίγες ώρες μετά την έκδοση ΠΝΠ για στελέχωση του ΕΚΑΒ από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη συμπολίτης μας, αυτή τη φορά στο Περιστέρι, έχασε την ζωή του περιμένοντας το ΕΚΑΒ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Είναι τραγικό, εν έτει 2023, άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όταν η ΝΔ κυβερνά εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς και έχοντας δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια».

«Και στην νέα θητεία της η ΝΔ επιμένει στην απαξίωση του ΕΣΥ και περιορίζεται σε πρόχειρες λύσεις. Η πεισματική άρνηση για προσλήψεις επιβεβαιώνει ότι ο στόχος της ΝΔ δεν είναι άλλος από την είσοδο ιδιωτών και στο ΕΚΑΒ», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει τονίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι μαζί με την κοινωνία θα δώσει την μάχη για το αυτονόητο δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε δημόσια και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ