ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άλλοι δύο στο εδώλιο για πρόκληση περιβαλλοντικής ρύπανσης  

Θεσσαλονίκη: Άλλοι δύο στο εδώλιο για πρόκληση περιβαλλοντικής ρύπανσης  
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ ΑΡΧΕΙΟ)

Δικογραφία σε βάρος ακόμα δύο ατόμων σχηματίστηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Η υπόθεση άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν συνελήθφη επ' αυτοφώρω ένας 47χρονος την ώρα που έριχνε ανεξέλεγκτα με το φορτηγό του χώματα εκσκαφής εντός οικοπέδου, με αποτέλεσμα την πρόκληση περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε προκύψει τότε ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα προέρχονταν από εκσκαφή για ανέγερση οικοδομής στην ίδια περιοχή, τα οποία όφειλε να παραδώσει σε νομότυπα αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης - ανακύκλωσής τους.

Στο ίδιο οικόπεδο υπήρχαν τέσσερις παρόμοιοι λόφοι από χώμα εμφανώς προερχόμενο από εκσκαφές, οι οποίοι είχαν σχηματισθεί από πρόσφατες απορρίψεις.

Αποτέλεσμα των ανεξέλεγκτων απορρίψεων, ήταν να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση, αισθητική υποβάθμιση της περιοχής, καθώς και πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία της.

Τα δύο επιπλέον άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία είναι ένας 59χρονος κι ένας 87χρονος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω πράξεις πραγματοποιούνταν κατ' εντολή των δύο ανδρών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δεύτερου με τη συναίνεσή του.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ