ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ωρωπού στο CNN Greece: Προς Πολυδένδρι η φωτιά - Τεράστιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Δήμαρχος Ωρωπού στο CNN Greece: Προς Πολυδένδρι η φωτιά - Τεράστιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, όπου από το μεσημέρι της Πέμπτης, καίει μεγάλη πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή. Το CNN Greece επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος, βρισκόμενος στην  πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες, τονίζει ότι η φωτιά κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι.

«Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση στον Κάλαμο Ωρωπού, περίπου στις 2 το μεσημέρι και η κατεύθυνση του ανέμου έδινε φορά προς το Πολυδένδρι. Αυτή την ώρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αγία Κυριακή που είναι το πιο ορεινό σημείο της περιοχής και αυτό με την πιο πυκνή βλάστηση.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο μέρος με καμμένα από προηγούμενη φωτιά και από εκεί στήνουν τις επιχειρήσεις τους τα επίγεια μέσα. Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση και ήδη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται και από αέρα. Η Πυροσβεστική κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο τους».

Στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κοινοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Πολυδενδρίου, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η εστία πυρκαγιάς δεν θέτει σε κίνδυνο κατοικημένη περιοχή.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Μαλακάσας – Μαρκόπουλου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Τροχαία διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσής της με την Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στην οδό Αγίας Κυριακής από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας Μαρκόπουλου- Ωρωπού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ