ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαρωνίδα: Κλειστοί την Τρίτη οι παιδικοί σταθμοί

Φωτιά στη Σαρωνίδα: Κλειστοί την Τρίτη οι παιδικοί σταθμοί
INTIME

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι Αρχές για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια από τη στιγμή που σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σαρωνικού ανέφερε ότι αύριο Τρίτη (18/07) οι παιδικοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης (ΚΔΑΠ) θα παραμείνουν κλειστά. 

Η ανακοίνωση

«Αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Σαρωνικού θα παραμείνουν κλειστά λόγω της επιβαρυμένης με καπνό ατμόσφαιρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σαρωνικού.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Σαρωνίδα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή κάτω από το Πάνειον Όρος, στον Κουβαρά. Από εκεί, η φωτιά πέρασε στους οικισμούς Μελισσουργούς και Φέριζα, έκαψε σπίτια στη Σαρωνίδα μετά από συνεχείς αναζωπυρώσεις και απειλεί πλέον την Ανάβυσσο και το Λαγονήσι.

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες με την νύχτα να προμηνύεται δύσκολη. Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών και σε αρκετές περιπτώσεις υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν η Αστυνομία, αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέτωπα στην νοτιοανατολική Αττική είναι τρία:

  • Το ένα στην περιοχή από τη Σαρωνίδα ως το Λαγονήσι,
  • Το δεύτερο από το Πανόραμα ως τη Σαρωνίδα και
  • Το τρίτο προς την Ανάβυσσο

Στη Σαρωνίδα, η κατάσταση είναι η πιο δύσκολη, με την πυροσβεστική να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες σπίτι προς σπίτι και αυλή με αυλή.

Η φωτιά απείλησε τον Ιππικό Όμιλο της Ανάβυσσου, ωστόσο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά των αλόγων, ενώ οι εργαζόμενοι προσπάθησαν με πυροσβεστήρες να περιορίσουν το μέτωπο. Νωρίτερα, στη Λεωφόρο Αναβύσσου σημειώθηκαν εκρήξεις καθότι υπήρχαν φιάλες στο πίσω μέρος μίας μονοκατοικίας που περικυκλώθηκε από τις φλόγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ