ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κάστρο, Κάτω Τιθορέα, Δομοκό - Ολονύχτια μάχη

Λαμία: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κάστρο, Κάτω Τιθορέα, Δομοκό - Ολονύχτια μάχη
ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στο νομό Φθιώτιδας, όπου τα μέτωπα είναι τρία, και συγκεκριμένα στο Κάστρο, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας, στην Κάτω Τιθορέα και στον Δομοκό.

Τα εναέρια μέσα έχουν πλέον αποχωρήσει και για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις.

Στο Κάστρο, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λαμίας, στους κατοίκους της οποίας εστάλη νωρίτερα σήμερα μήνυμα για εκκένωση από το 112, να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της Λαμίας, επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Στην περιοχή Νέο Μοναστήρι Δομοκού, επιχειρούν 29 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο.

Στην Κάτω Τιθορέα, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ σημειώθηκε ύφεση στους ισχυρούς ανέμους, δίνοντας τη δυνατότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα της Πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων που απειλούν την Λαμία.

Βαριά χωματουργικά μηχανήματα έχουν σχηματίσει προστατευτικές ζώνες, ενώ ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

Μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα μπορούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ