ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λαμία - Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης

Φωτιά στη Λαμία - Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μήνυμα για εκκένωση από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Λαμίας που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει. 

Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της Λαμίας.

Η φωτιά στη Λαμία περνά στη συνοικία Αφανός.

Σύμφωνα με το tvstar.gr η κατάσταση στον Αφανό είναι ιδιαίτερα δύσκολη με πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία στους 45 βαθμούς κελσίου. Οι φλόγες έχουν ήδη κάψει μια αποθήκη και δύο σπίτια.

Επίσης παρά την ενίσχυση των εναέριων και επίγειων δυνάμεων οι φλόγες με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων μετακινούνται ανατολικά προς τον περιφερειακό δρόμο Λαμίας – Δομοκού , απειλώντας τις συνοικίες της νέας Μαγνησίας και της Μεγάλης Βρύσης όπου δίνεται εντολή εκκένωσης.

Μήνυμα για εκκένωση προς Στυλίδα έλαβαν οι πολίτες σε Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή.

Μάλιστα περιπολικά περνούν από τις περιοχές και με ντουντούκες τους ζητούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του Δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ