ΕΛΛΑΔΑ

Σταϊκούρας: Μέσα στο 2024 ξεκινά η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Σταϊκούρας: Μέσα στο 2024 ξεκινά η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία αρχείου από πιλοτικό δρομολόγιο του μετρού Θεσσαλονίκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Την έναρξη της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης εντός του 2024 προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει «σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε την επιτάχυνση της προόδου των μεγάλων έργων και την ενίσχυση των συγκοινωνιών της πόλης. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024, με 13 σταθμούς και 18 τρένα, μαζί με έναν αναβαθμισμένο ΟΑΣΘ, θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις και δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα».

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στις συγκοινωνίες

Ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε επίσης και στην πόλη της Ρόδου, σημειώνοντας, πως «με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ».

Στο μεταξύ, έχει προχωρήσει στην επιθεώρηση των εργασιών στα εργοτάξια 2 εμβληματικών οδικών έργων, του αυτοκινητόδρομου Ακτίου – Αμβρακίας και της Πατρών – Πύργου, που όπως επισημαίνει «αλλάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας».

Στην Πάτρα, αντίστοιχα, συναντήθηκε με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και Αιγίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας».

Παράλληλα, επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του Βοτανικού της ΟΣΥ, κατά την πρωινή έξοδο των λεωφορείων, όπου συνομίλησε με οδηγούς και εργαζόμενους για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών.

«Στα Γραφεία της Διοίκησης της ΟΣΥ ενημερώθηκα για την κατάσταση του Οργανισμού και την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε «σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναβάθμιση των αεροπορικών μεταφορών και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων».

«Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας», καταλήγει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ