ΕΛΛΑΔΑ

Bόλος: Γάμος υπερπαραγωγή για ζευγάρι Ρομά κατέληξε στα κρατητήρια

Bόλος: Γάμος υπερπαραγωγή για ζευγάρι Ρομά κατέληξε στα κρατητήρια
EUROKINISSI

Στα... κρατητήρια αντί για την εκκλησία κατέληξε ένας γάμος για ζευγάρι Ρομά στον Βόλο.

Γάμο υπερπαραγωγή οργάνωσε για την 22χρονη κόρη του ένας Ρομά στον Βόλο, κάτοικος Αλιβερίου, κλείνοντας προς τιμήν της τον περίβολο του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την τελετή και το γλέντι, με αποτέλεσμα τα αρνιά που σφάχτηκαν έξω από τον χώρο να κινητοποιήσουν τις Αρχές και να φέρουν τους παρευρισκόμενους αντιμέτωπους με τον νόμο.

Όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr, ο γάμος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη (8/08) ενώ οι εορτασμοί και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν ήδη από την Κυριακή (6/08) σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα.

Το τελετουργικό όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιελάμβανε και τη σφαγή δέκα περίπου αρνιών έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, με το ζήτημα να φτάνει, μέσω καταγγελίας, στην Εισαγγελία Βόλου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι συγγενείς του ζευγαριού δήλωσαν πως ήθελαν απλά να τηρήσουν τις παραδόσεις τους, που έχουν μεταλαμπαδευτεί από γενιά σε γενιά.

Η περιπέτεια με τον νόμο δεν φάνηκε ωστόσο να πτοεί τους προσκεκλημένους, οι οποίοι φτάνουν τα 3.000 άτομα από όλη την Ελλάδα, με τους εορτασμούς να κορυφώνονται με την παρουσία του Ζαφείρη Μελά, ο οποίος θα αναλάβει το μουσικό πρόγραμμα της γαμήλιας γιορτής των νεόνυμφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ