ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Οργή, θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή

Ελευσίνα: Οργή, θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μέσα σε κλίμα οδύνης λένε το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στον Μιχάλη Κατσουρή στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα, όπου και ζούσε. Ένα τεράστιο «γιατί» με οργή και θλίψη περιβάλλει όσους βρίσκονται στην κηδεία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα (7/8) από επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Κόσμος κρατώντας κίτρινα τριαντάφυλλα στα χέρια, ζητά την ελάχιστη δικαίωση τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του. «Η απώλεια πονάει αλλά είμαστε ήσυχοι, γιατί βρίσκεσαι ήδη δίπλα στους αγγέλους», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι δικοί του άνθρωποι, ανάμεσα σε πολλά άλλα σπαρακτικά λόγια.

Απαρηγόρητοι και οι γονείς του 29χρονου, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν αμφότεροι σοκαρισμένοι από την είδηση του θανάτου του παιδιού τους.

«Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου;» έλεγε υποβασταζόμενη η μητέρα, ενώ την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Tην ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι επικήδειοι στην εξόδιο ακολουθία του Μιχάλη Κατσουρή, με τους οικείους του να αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Είχες όνειρα, αλλά δεν πρόλαβες, γιατί έφυγες νωρίς. Οι φίλοι σου δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ, θα σε θυμούνται πάντα. Σαν μαχητή της ζωής, της ΑΕΚ, και κομμάτι της Original. Καλό παράδεισο...». «Θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας», ακουγόταν από φίλους του θύματος.

Η σορός του αδικοχαμένου Μιχάλη έφτασε μέσα σε μια κίτρινη νεκροφόρα, με κασκόλ της «Original» και της ΑΕΚ στο καπό της.

Έξω από το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, υπάρχουν πολλά στεφάνια «εις μνήμην του Μιχάλη Κατσουρή» που έχουν αποστείλει οπαδοί πολλών ομάδων.

Παρόντες Αλμέιδα, Μάνταλος, Αραούχο

Στην εξόδιο ακολουθία έδωδαν, μεταξύ άλλων, το «παρών» και άνθρωποι της ΑΕΚ. Στην Ελευσίνα βρέθηκαν ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, καθώς και οι αρχηγοί Σέρχιο Αραούχο και Πέτρος Μάνταλος.

Στο σημείο, οι Αρχές είχαν απαγορεύσει την στάθμευση οχημάτων περιμετρικά της εκκλησίας. Όλα τα καταστήματα στην περιοχή είναι και θα παραμείνουν κλειστά.

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι' αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ" στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», ανέφερε το μήνυμα της οικογένειας.

Σύμβολο ιστορικής σημασίας ο χώρος ταφής του Μιχάλη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, «ο χώρος ταφής του 28χρονου δολοφονημένου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσουρή θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης. Πρόκειται για πρόταση - εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας.

Ο Μιχάλης Κατσουρής, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ